Iedereen rond de barbecue!

Vlees roosteren is een kunst!

Onze tip: wissel ‘rechtstreeks’ bakken (met het vlees boven de warmtebron) af met ‘onrechtstreeks’ (bakken op lagere temperatuur). Op die manier wordt het vlees dichtgeschroeid en nadien doorbakken. Het blijft ook sappig, vooral wanneer je het regelmatig instrijkt met marinade. Als algemene regel – voor alle soorten vlees – geldt dat kleine stukken beter geschikt zijn voor rechtstreeks bakken en grotere voor onrechtstreeks.

Wist je dit al?
Draai het vlees bij voorkeur om met een tang of spatel. Met een vork prik je in het vlees en verlies je jus.
Laat het geroosterde vlees ongeveer 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie. De vezels zullen zich ontspannen en de jus dringt in het vlees door.

Un barbecue réussi entre amis

En été – et pourquoi pas après –, le beau temps invite au barbecue. D’autant plus si vous avez réuni autour de la table une belle brochette de gens sympas, toujours prompts à faire la fête. Tout ce petit monde participe, chacun selon ses compétences avec, au final, une chouette soirée dont chacun a profité.

Vivement qu’on remette ça sans tarder !

Des recettes sympas à s’en lécher les doigts

Un barbecue, c’est par définition un repas convivial facile à faire. Pour vous simplifier la tâche tout en nourrissant votre imagination, nous vous proposons une sélection de nos meilleures recettes.

Régalez-vous!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek