Lekkere Belgische bieren

Pils, witbier, amberkleurig bier, dubbel, tripel, trappist, abdijbier, … België telt honderden bieren. En dus is er altijd eentje dat je zal smaken!

Biere du mois titre NL min

Elke maand een bier in de kijker

Durf de platgetreden paden eens verlaten. Elke maand stelt Match je een pareltje van een Belgische brouwerij voor. Zo stel je je smaakpapillen open voor nieuwe ervaringen. Dat plezier kun je volop delen met vrienden, want het bier van de maand is altijd prettig geprijsd.

GRISETTE BLONDE BIO

Bier van de maand mei

Grisette, bier bio

Dit bier is licht van kleur en textuur en bijzonder verfrissend. Dankzij de nagisting op fles komt een geurpalet vrij dat uitzonderlijk rijk is voor dit type. Het schuim is fijn en wit, het bier zelf is strogeel. De smaak wordt gekenmerkt door een intense bitterheid. Grisette Blond Bio wordt op traditionele wijze gebrouwen zonder enige biochemische bewerking, en is nu gecertificeerd als bio en van nature glutenvrij.

ST FEUILL GD CRU 4 X33 CL

Bier van de maand april

Saint Feuillien Grand Cru

De Grand Cru is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingsaroma’s. Het bier onderscheidt zich in het bijzonder van de andere bieren uit het gamma door de afwezigheid van kruiden.

Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid.

De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter (hoofdzakelijk van het type Styrian Golding) domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid.

0359570 CH MONT DES CATS BIERE 33 CL

Bier van de maand februari

Monts des Cats

Amberkleurig met gebroken witte schuimkraag. Aroma’s van karamel, geroosterde mout, hop en smaken van droge vruchten.

0487486 TONGERLO BLONDE 4 X33 CL M

Bier van de maand januari

Tongerlo

Authentiek Belgisch abdijbier. Dit koperkleurige bier heeft een evenwichtig smakenpalet dat geaccentueerd wordt door de kruidige hoptoetsen en de hergisting op fles.

0392944 GORDON XMAS 33 CL 31 VC M

Bier van de maand december

Gordon XMas

Stevige en gecorseerde smaak. Goed evenwicht tussen houtachtige strengheid en zoeter karakter. Zachte smaak op tong en gehemelte, krachtig aroma in de keel.

Bier van maand november

Bier van de maand november

Houblonde

Een pittige, directe geur van gisting en van “brouwzaal”. Aroma’s van muskus, fruit en kruiden. De heldere oranje kleur neigt naar oud goud. De eerder fijne belletjes zorgen voor een stevige, vrij romige schuimkraag.

Stevige en robuuste, maar vooral frisse aanzet in de mond. In de smaak zitten toetsen van gist, fruit en suiker. In de nasmaak wordt de bitterheid van de hop gecounterd door het ronde karakter van de mout. De afdronk vertoont nuances van hop, met een lange maar zeer verfrissende persistentie. Tijdens het proeven ontwikkelen zich aroma’s van pompelmoes en een toets van abrikoos.

Zeer fleurige aroma’s met een duidelijke aanwezigheid van citrusvruchten (onder meer pompelmoes) en een toets van exotische vruchten. Een mooi gestructureerd, evenwichtig, fris en dynamisch bier dat licht verteert en nog lekkerder wordt met een bijhorend hapje.

Gerechten met een uitgesproken aciditeit lijken de beste combinatie. Ze zorgen voor een zeer dynamisch huwelijk tussen bitter en zuur. Zo krijgt het bier telkens weer een nieuw karakter.

Biere du mois de juillet2 min

Bier van de maand juli

Lupulus Organicus

Troebele blonde kleur met fijn wit schuim. Florale aroma’s met een subtiele toets van gist. Fruitige en kruidige smaken met een aangename bitterheid in de afdronk.

Biere du mois de juin2 min

Bier van de maand juni

Cornet Blond

Oaked zwaar blond bier (8,5% vol.% alc.). Cornet krijgt zijn subtiele vanilletoets dankzij de eikenhouten snippers die tijdens het brouwen worden toegevoegd. Het bier wordt gebrouwen ter ere van Salomon van Maldegem, een ridder uit de 11de eeuw.

Biere du mois de mai2 min

Bier van de maand mei

De lekkere Léopold 7 is een licht blond-amberkleurig bier, gebrouwen met het grootste respect voor traditie. Het heeft een alcoholgehalte van 6,2%. De lange rijping en de volle body zorgen voor een prettig evenwicht tussen bloemige aroma’s en toetsen van citrusvruchten. De 3 granen en 3 hopsoorten komen tot uiting in de krachtige, romige schuimkraag en een typische licht bittere nasmaak. Het gebruik van tarwe leidt in de afdronk tot een zeer aangename wrangheid, die zin geeft in een volgende slok.

Ma-cave-a-Biere-fond-bois.min

Een assortiment met wereldfaam

Wist je dat België wereldfaam geniet voor het onwaarschijnlijke aantal bieren dat er wordt geproduceerd, maar ook voor de vele verschillende stijlen? Van pils over geuze tot trappist: het assortiment van Match is zo ruim dat iedereen naar believen zijn dorst kan lessen.

Adobe Stock_179209428.min

Wat kies je?

Blond, bruin, amber, wit, dubbel, tripel, abdijbier, seizoensbier: elk bier heeft zijn eigen smaakeigenschappen (je vindt ze wat verder op deze pagina). Sommige soorten zijn beter geschikt als aperitief, andere kunnen worden geschonken bij de maaltijd en zelfs dienen als ingrediënt dat je stoofschotel zijn typische smaak geeft. Advies nodig bij de keuze van het geschikte bier? Stel zeker je vraag aan je Match-expert!

Word expert(e)!

Ontdek alle eigenschappen van onze verschillende soorten bier.

Bières-slider7.min
Bières-slider2.min
Bières-slider3.min
Bières-slider4.min
Bières-slider.min
Bières-slider5.min
Bières-slider6.min
Bières-slider8.min
Bières-slider9.min
Ma-cave-à-bière-rayon.min

De schatten van Couvin

Diepe wouden, een opmerkelijk historisch erfgoed, mysterieuze grotten… Couvin is een omweg meer dan waard. Beginnende of ervaren wandelliefhebbers kunnen er op het gemak een van de sterkst beboste regio’s van het land doorkruisen. Maar de stad verbergt nog andere schatten. Bij Match in Couvin vind je het grootste assortiment streekbieren. Heerlijk verfrissend na de wandeling!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek