Lekkere Belgische bieren

Pils, witbier, amberkleurig bier, dubbel, tripel, trappist, abdijbier, … België telt honderden bieren. En dus is er altijd eentje dat je zal smaken!

Biere du mois titre NL min

Elke maand een bier in de kijker

Durf de platgetreden paden eens verlaten. Elke maand stelt Match je een pareltje van een Belgische brouwerij voor. Zo stel je je smaakpapillen open voor nieuwe ervaringen. Dat plezier kun je volop delen met vrienden, want het bier van de maand is altijd prettig geprijsd.

Victoria Strong Blond Belgian Beer

Bier van de maand september

Victoria

Het verhaal van de overwinning van aartsengel Sint-Michiel tegenover het kwade. Aartsengel Sint-Michiel is de tegenstander van de duivel. Hij is het symbool van de overwinning van het goede op het kwade, het rechtvaardige, de ware en de authentieke, in tegenstelling tot het kwade, valse en kunstmatige, wat kenmerkend is voor de wegen van de duivel. Victoria wordt gebrouwen ter ere van de overwinning in 1695 van de aartsengel Sint-Michiel, beschermheilige van Brussel, en verdedigt het eeuwenoude Belgische brouwerfgoed. Met zijn natuurlijke ingrediënten en de tweede gisting op fles is Victoria het ultieme sterke en toch zeer verfrissende Belgische bier. Een gebalanceerd blond sterk bier. Het unieke brouwproces met enkel natuurlijke ingrediënten en de hoge carbonisatie resulteren in een uiterst drinkbaar bier met 8,5´% alcohol. Onze brouwers selecteerden de fijnste rijst om Victoria een pure smaak en een heldere gouden kleur te geven. Het verfrissend kruidig hoparoma dat typisch is voor een klassiek sterk Belgisch blond bier is perfect gebalanceerd met fruitige toetsen afkomstig van de drie hopvariëteiten, waaronder de edelhop Saaz en Fuggle.

Ma-cave-a-Biere-fond-bois.min

Een assortiment met wereldfaam

Wist je dat België wereldfaam geniet voor het onwaarschijnlijke aantal bieren dat er wordt geproduceerd, maar ook voor de vele verschillende stijlen? Van pils over geuze tot trappist: het assortiment van Match is zo ruim dat iedereen naar believen zijn dorst kan lessen.

Adobe Stock_179209428.min

Wat kies je?

Blond, bruin, amber, wit, dubbel, tripel, abdijbier, seizoensbier: elk bier heeft zijn eigen smaakeigenschappen (je vindt ze wat verder op deze pagina). Sommige soorten zijn beter geschikt als aperitief, andere kunnen worden geschonken bij de maaltijd en zelfs dienen als ingrediënt dat je stoofschotel zijn typische smaak geeft. Advies nodig bij de keuze van het geschikte bier? Stel zeker je vraag aan je Match-expert!

Word expert(e)!

Ontdek alle eigenschappen van onze verschillende soorten bier.

Ma-cave-à-bière-rayon.min

De schatten van Couvin

Diepe wouden, een opmerkelijk historisch erfgoed, mysterieuze grotten… Couvin is een omweg meer dan waard. Beginnende of ervaren wandelliefhebbers kunnen er op het gemak een van de sterkst beboste regio’s van het land doorkruisen. Maar de stad verbergt nog andere schatten. Bij Match in Couvin vind je het grootste assortiment streekbieren. Heerlijk verfrissend na de wandeling!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek