Bij Match

Dit is het moment om ons gamma bioproducten te ontdekken!

Producteur

Lekkerrrr… fairtrade bananen!

VAN DAMME ONZE FAIRTRADE LEVERANCIER

Deze biologische Fairtrade bananen zijn gekweekt met respect voor mens en milieu door de coöperatieve APPBOSA in het noorden van Peru.

Wanneer je deze bananen koopt, heb je de garantie dat de producenten van de coöperatieve een eerlijke prijs krijgen waarmee ze kosten van een duurzame productie kunnen dekken. De leden van de coöperatieve en hun familie ontvangen ook een Fairtrade premie. Dat supplementaire bedrag investeert de coöperatieve in verschillende projecten, bijvoorbeeld ecologisch waterbeheer, de bouw van kwalitatieve sanitaire installaties of de financiering van opleidingen.

Herbes aromatiques

Mmmm, kruiden die je gerechten nog meer smaak geven!

LE JARDIN DE BELLECOURT

Familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van biologische kruiden in een pot. Dat gebeurt sinds 2004 in een serre van 1,2 ha, gelegen in Manage (Henegouwen).
Afgevaardigd bestuurder Hugues Fourneau heeft 24 jaar ervaring met bio. Hij levert dagelijks basilicum, peterselie, bieslook, koriander, rucola, kervel, dille, munt, rozemarijn, dragon, tijm, … Daarnaast biedt hij onder meer ook kerstomaten, chilipepers en aardbeienplanten aan.

De belangrijkste voordelen van de biologische kweekmethode: geen synthetische pesticiden en meer uitgesproken smaken en aroma’s.

Papates

Prachtige patatten!

ONZE BIO AARDAPPELEN

De groep Warnez werkt al meer dan 20 jaar samen met de coöperatieve STG (Société du Terroir de Geer). In de loop der jaren hebben ze een enorme knowhow opgebouwd, waarvan ze nu de vruchten plukken. De coöperatieve STG groepeert een twintigtal producenten die de meest uiteenlopende variëteiten kweken. Deze producenten zijn ambitieus en voortdurend op zoek naar betere technieken om aardappelen te kweken op een nog duurzamere en efficiëntere manier. Op het vlak van infrastructuur en manier van werken staan ze aan de top in België.

Van deze coöperatieve van Geer, nabij Luik, komt het grootste deel van onze biologische aardappelen.
Ze worden gekweekt in de zomer en verkocht tussen september en april
. De knowhow van onze coöperatieve behoeft geen toelichting meer. Ecrin Bio, Acoustic Bio, Agila Bio, Allians Bio, …: allemaal variëteiten die speciaal worden gekweekt voor hun smaakeigenschappen, maar ook voor hun natuurlijke weerstand. In de lente en het begin van de zomer moet een deel van de aardappelen jammer genoeg komen uit warmere streken waar de rijping sneller gaat. De bewaaromstandigheden in onze regio zijn dan niet meer ideaal.

Poulets

Malser vind je niet…

BELKI BIO PLUIMVEE

1. LOKALE PRODUCTIE:
De volledige productie van biologische kippen gebeurt in België (hoofdzakelijk ten zuidoosten van de as Samber en Maas). Er is altijd een kweker van de groep op minder dan 35 km van het verkooppunt.

2. BIO EN MEER
De biokippen worden bij onze producenten gekweekt met respect voor de Europese en Belgische voorschriften. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:
• Traag groeiend ras, kweektijd 75 dagen
100% plantaardige voeding afkomstig uit de biologische EN lokale landbouw voor de in België beschikbare grondstoffen
• Lage bezettingsdichtheid in de gebouwen (dierenwelzijn)
Uitloop van 4 m² gras per kip gedurende minstens de helft van haar leven
• Verbod op het gebruik van antibiotica of groeimiddelen

3. NASPEURBAARHEID EN CONTROLE
De hele productie – van kuiken tot panklare kip – wordt gecontroleerd en gecertificeerd door TÜV NORD Integra (organisme erkend door de Belgische staat). Dit organisme biedt de garantie dat de productieregels van de landbouw integraal worden nageleefd.

Medaillon porc marine bio

Klaar om te grillen!

WESTVLEES BIOLOGISCH VARKEN

• Varkens 100% afkomstig uit de biologische landbouw, gekweekt met respect voor het milieu
Gevoed met biogerst en erwten geproduceerd op het bedrijf
• Gekweekt op stro met veel ruimte voor een optimale groei
• Met respect voor de voorschriften van de biologische landbouw.
"Een mager en mals ribbetje, ideaal voor de BBQ. Geniet ervan en verras je gasten!”

Elevage saumon

Voor een unieke smaak!

BIOLOGISCHE GEROOKTE ZALM MERALLIANCE

BIOLOGISCHE LANDBOUW, WAT IS DAT?
Biologische landbouw is een productiemethode met respect voor het milieu en het dierenwelzijn. Het Franse label AB (Agriculture Biologique) en het Europese blad garanderen dat het product is gecontroleerd en gecertificeerd door een erkend controleorganisme, met respect voor de geldende wetgeving.

ONZE BIOLOGISCHE GEROOKTE ZALM MERALLIANCE:
Onze biologische zalm wordt op een verantwoorde manier gekweekt in de koude wateren van Ierland, Noorwegen en Schotland. De zalm volgt zijn hele leven een specifiek voedingsregime en geniet van kweekomstandigheden die zijn welzijn bevorderen. Alles gebeurt met respect voor de voorschriften van de biologische landbouw.

Nadien wordt de zalm met zorg geselecteerd door onze experts, die rechtstreeks samenwerken met onze partnerboerderijen die het BIO-label hebben verkregen. Allemaal werken we dagelijks aan het verbeteren van de kwaliteitsnormen, het dierenwelzijn en de duurzaamheid om je een zalm met een unieke smaak te kunnen aanbieden!

Boulangerie

Om in te bijten!

ONZE BIOLOGISCHE BRODEN

LEVERANCIER L’ECOPAIN D’IGNACE
"We gebruiken uitsluitend bloem van granen die op een natuurlijke manier worden gezaaid en geoogst. Ook het graan wordt op steen gebakken. We halen het beste uit de grondstoffen. Daarom nemen we de tijd om het deeg goed te kneden, het lang te laten rijzen (24 uur!) en de natuurlijke gisting te respecteren. Zo komt de smaak nog beter tot zijn recht."

LEVERANCIER LA WETTERENOISE
“Onze biologische broden worden in onze Brusselse ateliers gemaakt op artisanale wijze, met kwaliteitsvolle, natuurlijke en biologische ingrediënten afkomstig van kweekplaatsen zo dicht mogelijk in de buurt. Na een lange rijping ontwikkelt en onthult het graan al zijn aroma’s. Op dat moment leggen we het rechtstreeks op de hete steen.

Dankzij deze traditionele productiemethode komen alle smaken van de verschillende graansoorten perfect tot uiting.”

Vaches laitiere

Een heerlijk basisproduct!

LACTEL BIO

KWALITEITSVOLLE BIOLOGISCHE MELK
LACTEL Bio wordt geproduceerd in België, meer bepaald in Walhorn (Belgische Ardennen). Het is een van nature volle melk, waarvan het vetgehalte schommelt in functie van wat de natuur ons biedt (3,8 % tot 4,3 %).
In tegenstelling tot de meeste andere gestandaardiseerde UHT-melk is Lactel Bio dus een melk die leeft op het ritme van de natuur en de seizoen. Ook de kleur varieert: hoe geler, hoe meer uitgesproken de smaak.

Vins bio

Gezondheid!

BIOWIJNEN ZONDER SULFIETEN

OP ZOEK NAAR WIJN ZONDER SULFIETEN?
We hebben voor jou een ruim gamma rode, witte en roséwijnen zonder toegevoegde sulfieten samengesteld. Om helemaal correct te zijn: wijn zonder sulfiet bestaat niet echt – het gaat om wijn zonder toegevoegd sulfiet. Wettelijk gezien mag zwavel worden toegevoegd in bijna alle productiefasen van de wijn: bij de oogst, persing en inkuiping, op het einde van de fermentatie, tijdens de bewaring en opslag, voor het verpakken, …
Bij het maken van zogenaamde sulfietvrije wijnen is helemaal geen sulfiet toegevoegd. Tijdens de fermentatie maken de druiven echter van nature SO2 (zwavel en sulfiet) aan. Sulfietvrije wijnen bevatten dus een kleine hoeveelheid natuurlijke sulfieten. Ontdek snel onze selectie wijnen zonder toegevoegde sulfieten, die passen in een aanpak met meer respect voor wijnstok, mens en milieu.

Fond Nature Bio

Lokale en bioproducten

Ontdek ons gamma van Nature Bio

Fond alviana

Je natuurlijke frisheid!

Ontdek ons gamma biologische cosmetica van Alviana

Alanatura

Bio voor iedereen!

Ontdek ons 100% BIO gamma van Alnatura

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek