Een geur van elders…

Van aperitief tot dessert voeren exotische vruchten je mee op een trip over alle continenten. Ze brengen kleur en fantasie in je gerechten, maar ook heel wat smaken. Ontdek eerst onze promoties en maak je dan klaar voor een reis rond de wereld…

Onze promoties!

Geldig bij MATCH tot 14 december

Ananas

Ananas wordt omwille van zijn vorm en bladerkroon beschouwd als de koning van het fruit. Hij dankt zijn naam aan het Zuid-Amerikaanse Indiaanse woord “nana”, dat geur betekent. Dit mooie fruit, afkomstig uit Amazonië, verleidt met zijn zoete en friszure smaak, zijn sappig vruchtvlees en zijn exotisch parfum. Zoals alle exotische vruchten houdt hij niet van de kou, dus bewaar je hem op kamertemperatuur. Ideaal als carpaccio, ge ambeerd of in fruitsla.

Lychee

Lychees zijn afkomstig uit het zuiden van China, waar ze al meer dan 2000 jaar worden gekweekt. Het vruchtvlees is doorschijnend wit en de geur doet denken aan roos en muskaat. Bewaring: enkele dagen houdbaar in de koelkast, in een plastic zak met keukenpapier om het vocht te absorberen.

Mango

Mango is afkomstig uit de Himalaya in India en heeft zich dan verspreid in Amerika. Het geurige, malse vruchtvlees met de subtiele smaak is een echte lekkernij. Bewaring: op kamertemperatuur kunnen de mango’s enkele dagen rijpen.

Passievrucht

De klimplant, afkomstig uit tropische streken in Amerika, behoort tot de familie Passi ora of passiebloem, waaraan het fruit zijn naam dankt. Bewaring: laat enkele dagen rijpen op kamertemperatuur. Het fruit is rijp wanneer de schil gerimpeld is. De zurige smaak past perfect bij fruitsla, ijs en sorbet. Je kan passievrucht natuur eten, maar er ook heel makkelijk coulis van maken.

Granaatappel

Door zijn zoete en tegelijk friszure smaak is granaatappel uitstekend geschikt als decoratie in ijs en fruitsla. Daarnaast geven de schitterende robijnrode pitten ook een mooie en smakelijke toets aan gemengde slaatjes. Heel trendy: pers het sap van een granaatappel met een citruspers en drink het natuur of gebruik het in een milkshake of smoothie.

Bewaring: 1 tot 2 weken te bewaren op kamertemperatuur.

Avocado

De Azteekse naam van deze uit Mexico afkomstige vrucht is “ahuacatl”, wat boter uit het bos betekent. De Hass-variëteit heeft, wanneer ze rijp is, een korrelige paarsbruine schil, een smaak van hazelnoot en een romige, malse textuur. Laat enkele dagen rusten op kamertemperatuur. Een avocado is perfect rijp wanneer je hem zachtjes kan indrukken met de vingers. Avocado bereid je ‘à la minute’, om te vermijden dat hij bruin wordt. Besprenkel met citroen- of limoensap om dat te voorkomen.

Papaja

Papaja is afkomstig uit Mexico en heeft zich verspreid over alle tropische landen. Je kan de rijpe vrucht serveren als voorgerecht (snij in twee zoals een meloen, verwijder de pitjes en besprenkel met een scheutje limoensap), in een slaatje of als dessert (met suiker, room en eventueel met een bolletje ijs of sorbet). Het sappige, verfrissende vruchtvlees krijgt nog meer smaak met een beetje rum. Bewaring: papaja’s houden niet van de kou. Je bewaart ze best in de kelder bij een frisse temperatuur van minimum 12°C (net als wijn!).

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek