Luna argenta rosso appassite

LUNA ARGENTA

TERRE SICILIANE IGP 2019

GESCHIEDENIS
MGM Mondo del Vino is een van de grootste eigenaars-wijnhandelaars in Italië. De onderneming werd in 1991 opgericht door Marco Martini, Roger Gabb en Christopher Marck. De drie vennoten volgden allemaal een opleiding in de oenologie, maar waren afkomstig uit verschillende milieus. Samen gaven ze het bedrijf zijn identiteit. Ze zijn aanwezig in de meeste Italiaanse wijnstreken. Ze hebben oog voor technologische vernieuwing en hun procedés zijn bijzonder geavanceerd.

LIGGING
Kalk- en zandbodems in Sicilië (Italië).

DRUIVENSOORTEN
Nero d’Avola, Cabernet Sauvignon, Merlot

VINIFICATIE

Zoals het suffix “Appassito” aangeeft, worden bepaalde druiven rechtstreeks op de wijnstok gedroogd volgens de Appassimento-techniek. In dit geval gebeurt dat gedurende twee maanden. Dankzij dit procedé en de zachte persing concentreren de aroma’s en de zachtheid zich in de druiven en geven ze de wijn een bijzonder intense smaak. 5 maanden rijping op eiken vaten.

OMSCHRIJVING
Donkere en intense rode kleur. De wijn ademt gecorseerde, evenwichtig ronde en persistente aroma’s uit van gekonfijte vijgen en rijp fruit. In de mond is hij zijdeachtig, met zachte aroma’s van rood fruit.

PAST BIJ…Stevige gerechten, vleeswaren, rood vlees en rijpe kaas.Ook lekker bij kalfsvlees met tomatensaus of risotto met eekhoorntjesbrood.

SCHENKEN OP 16° TOT 18°

BEWAARTIJD

2 tot 3 jaar

Ontdek de andere wijntips van het week-end

FOLDER FAV NL SMATCH

Ontdek onze folder

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek