KAAS, daar krijg je maar niet genoeg van!

Geitenkaas, harde kaas, kaas met witschimmelkorst of gewassen korst, … Bij Match staat kaas voor karakter en keuze.

Ma cave a fromages fond bois blanc min

Hoe stel je je kaasschotel samen?

Kazen zijn onder te verdelen in verschillende families. Mik op evenwicht en kies een harde kaas, een kaas met gewassen korst, een geitenkaas, een schapenkaas, een kaas met witschimmelkorst en een blauwgeaderde kaas.

Wat de hoeveelheid betreft, reken voor een schotel na de maaltijd op ongeveer 100 g per gast. Voor een volledige kaasmaaltijd voorzie je 200 g.

Een originele toets? Serveer bij de kaas confituur (frambozen, bosbessen), enkele gedroogde pruimen of wat bloemenhoning. En vergeet natuurlijk de hoofdrolspeler niet: brood.

Het oog wil ook wat. Versier de schotel met druiven, vijgen, noten, droge vruchten en zelfs enkele tarwestengels. Mooi zo!

Ambi-fromage_présentation.min

Brood, wijn, …

Stokbrood past perfect bij zachte kaas met witschimmelkorst (Camembert, Brie). Roggebrood is dan weer heerlijk bij blauwe kaas, net als vijgen- en rozijnenbrood. Bij geperste kaas (Reblochon, Comté) is notenbrood een uitstekende keuze. Wil je het iets gewaagder? Serveer geitenkaas met een sneetje peperkoek!

Op het vlak van wijn is er keuze te over, in functie van de samenstelling van je schotel. Een Pouilly Fumé of een Sancerre komen het beste tot hun recht bij geitenkaas. Een gele wijn van de Jura past mooi bij Vieux Comté, een rode Bordeaux bij Camembert, een Pinot Noir bij Pont l’Évêque en … een biertje bij Munster.

Kaas snijden is een kunst!

Kaas snijden doe je niet zomaar. Volg onze geïllustreerde gids en laat het feest starten volgens de regels van de kunst.

Fromage_art-de-la-découpe.min
Fromage_art-de-la-découpe2.min
Fromage_art-de-la-découpe3.min
Fromage_art-de-la-découpe4.min
Fromage_art-de-la-découpe5.min
Fromage.min

Les 5 familles

Pâtes persillées, pâtes dure , chèvre ou brebis,...Les fromages nous apportent plus que leurs vitamines et leurs saveurs. Ils nous donnent aussi le goût du voyage et de l’amitié. Rien de tel qu’un souper fromages entre amis pour partir de terroirs en territoires vers de délicieuses découvertes.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek