Recht uit Spanje: de tapas-attitude!

Het principe: sublieme, zonnige en bijzonder gevarieerde smaken om hapje na hapje te degusteren. Een tapasmaaltijd, dat is de aarde, de lucht en de zee in je bord en dat van je vrienden. Laat je verbeelding de vrije loop. Genieten is het enige wat telt.

Plezierig genieten

Vleeswaren, kaas, vis, schaaldieren, groenten,… Een aperitief of een maaltijd met tapas is eenvoudig maar ongelooflijk lekker en gezellig!

Tapas_plateau

Eten en drinken. Maar wat?

In Spanje gaan tapas hand in hand met een drankje. Zet dus je zonnigste wijn (een fleurige witte bij vis, een droge rosé bij de rest) of een fris biertje op tafel. Wil je het helemaal doen zoals in het land van herkomst, maak dan een heerlijke rode of witte sangria.

Wat het eten betreft, worden voor de klassieke tapas – die ook de bekendste en de meest gewilde zijn – vooral olijven (van alle soorten, ook pikante!), ham (waaronder de befaamde serrano), chorizo (heerlijk pittig) en kleurrijke kerstomaten gebruikt.

Voor de presentatie

Probeer eens “banderillas”, kleine spiesjes waarop je uiteenlopende smaken kan combineren. Je kan ook leuke kommetjes en glaasjes gebruiken, of gewoon een lekker stuk brood.

Van harte welkom in de tapasbar van Match!

Toevallige gasten en je moet op zoek naar inspiratie en lekkere ideeën? Stap de tapasbar van Match binnen. We hebben een massa kleine (en grotere) lekkernijen in voorraad. Dit zijn alvast enkele voorbeelden…

Tapas salami cube NL
Tapas grignotons nature NL
Tapas fuet espagnol
Tapas olive fromage NL
Tapas gouda jeune NL
Tapas bar gouda mi vieux NL
Tapas gouda aux orties NL
Tapas chichkies toscana
Tapas boulette de volaille NL
Tapas mini nems NL
Tapas bar guacamole
Tapas chorizo

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek