Vis en schaaldieren

Match zet in op duurzame visserij. Daarom vindt u in onze rekken vis, schaaldieren en weekdieren volgens de seizoenen. Versheid, smaak en plezier verzekerd!

Skin Pack min

Skin pack: de slimme verpakking!

Wat is de perfecte verpakking die ervoor zorgt dat de vis kraakvers blijft, die u duidelijk het product toont dat u koopt, die geen enkele vloeistof of geur laat ontsnappen en die makkelijk te openen is? Match heeft de magische formule ontwikkeld: het skin pack.

Kers op… de vis: onder het fijne membraan bevinden zich geen toevoegings- of conserveermiddelen.

Poissons-peche.min

Waarom seizoensvis?

U wil fruit en groenten in het juiste seizoen eten? Uitstekend idee. Doe dan ook hetzelfde met vis! Het is ideaal voor het voortbestaan van de soorten, maar ook voor uw papillen, want seizoensvis heeft altijd een betere smaak. Bij sommige soorten is het smaakverschil ronduit indrukwekkend.
Neem bijvoorbeeld skrei, een vis van uitzonderlijke kwaliteit gevangen tussen januari en maart. Skrei is in feite kabeljauw, maar heeft vele kilometers afgelegd en daarbij een grote hoeveelheid voedsel verorberd.
Welke vis kiest u in welk seizoen? Match heeft voor u een handige kalender samengesteld, die u hieronder kan bekijken.

Fisherboat.min

Duurzame visserij

Bij Match verdedigen we de principes van de duurzame visserij. Wat betekent dat? Het gaat om een visserij die u, uw kinderen en de toekomstige generaties garandeert dat u heel uw leven lang lekkere vis kan eten. Daarom moet de vis, voor hij wordt gevangen, zich rustig kunnen voortplanten en opgroeien in een veilige omgeving waar hij altijd het voedsel vindt dat hij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk – we herhalen het – de voorkeur te geven aan seizoensvis!

Adobe Stock 190773828 min

Schaaldieren: zalig!

Waar houdt u van? Zacht vruchtvlees met een subtiele smaak, een meer uitgesproken zilt parfum, een lichtzoete delicatesse? Een eenvoudig, fris aperitiefhapje of een culinair, geraffineerd gerecht? Schaal- en schelpdieren bestaan in alle vormen en smaken. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ze niet alleen bestemd voor de eindejaarsfeesten. Van januari tot december wisselen de soorten elkaar af, tot plezier van iedereen die houdt van variatie. Begin dus met oesters en wulken in de winter en de lente, schakel over op sint-jakobsnoten en mantels, en ga verder met langoesten, mosselen of langoustines. Garnalen, die vindt u dan weer het hele jaar door!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek