icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Aan één zijde gebakken forel met gegrilde groenten op bloemkoolcrème

Aan één zijde gebakken forel met gegrilde groenten op bloemkoolcrème

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g filets of moten zalmforel
  • 1 bloemkool
  • boter
  • room
  • 1 prei
  • 4 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 10 g mosterd
  • 8 el olijfolie
  • het loof van een wortel
  • grof zout
  • slakruiden
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de bloemkool in de boter, mix en voeg wat zure room toe.
  • Snij de courgette in dikke plakken, de tomaten en de wortelen in twee, de prei en de sjalot doormidden in de lengterichting.
  • Smeer in met olie, kruid met peper en zout en grill de groenten aan beide zijden (de tomaat moet minder lang bakken). Schroei de forelfilets aan op de velkant. Kruid met peper en grof zout, verlaag de temperatuur en laat verder bakken op dezelfde kant. Snij de filets in kleinere stukken als ze gaar zijn.
  • Snij de paprika in kleine blokjes. Meng in een kommetje met de mosterd en de olijfolie.
  • Doe de bloemkoolcrème op het bord en leg er de stukken gegrilde groenten op. Voeg de stukken forelfilet en de blokjes paprika toe. Werk af met slakruiden en fijngehakt wortelloof.

Smakelijk!