recette Aardappelen met vulling van champignons en spek

Aardappelen met vulling van champignons en spek

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 bloemige aardappelen (type Bintje)
  • 200 g reblochon
  • 3 takjes peterselie
  • 300 g blonde champignons
  • 5 dikke sneden spek
  • 4 el room
  • 2 teentjes look
  • peper
  • fleur de sel

Voorbereiding

  • Was de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten in de schil. Prik erin om te controleren of ze gaar zijn – ze moeten nog wel stevig blijven. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Snij de reblochon in blokjes en het spek in stukjes. Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Spoel de peterselie en hak fijn. Pel en snipper de teentjes look.
  • Bak de spekblokjes aan in een pan zonder vetstof. Wanneer ze gebakken zijn, voeg je de blokjes reblochon toe. Laat de kaas 2-3 minuten smelten op een zacht vuur.
  • Snij de aardappelen in twee en haal ze uit met een lepel. Laat een halve centimeter vruchtvlees over voor de stevigheid. Doe het uitgehaalde vruchtvlees in een slakom en plet met een vork. Voeg het mengsel van spekblokjes en reblochon toe, samen met de room. Kruid met peper en voeg de fijngehakte peterselie toe. Meng en vul de aardappelen.
  • Doe de aardappelen in een ongeoliede ovenschaal en plaats 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi met fleur de sel en serveer met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek