icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Aardappelgratin met gehakt

Aardappelgratin met gehakt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 vastkokende aardappelen
  • 250 g varkens-kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 50 g parmezaan
  • 200 ml melk
  • 200 ml vloeibare room
  • 1 snuifje tijm
  • 1 teentje look
  • 1 snuifje espelettepeper
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schil en was de aardappelen. Snij in fijne schijfjes, indien mogelijk met een mandoline. Laat 10 minuten koken.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en stoof de ui, de prei en de wortel aan. Voeg het gehakt toe, meng en voeg de tijm, de parmezaan en de espelettepeper toe. Kruid met peper en zout. Laat een tiental minuten bakken. Roer regelmatig.
  • Breng ondertussen de room en de melk aan de kook in een kookpot. Kruid met peper en zout.
  • Wrijf een ovenschaal in met het in twee gesneden teentje look en beboter ze. Leg er de helft van de aardappelen in, bedek met de helft van het melk-roommengsel, doe er een laag gehakt over en eindig met een nieuwe laag aardappelen. Bedek met de rest van het melk-roommengsel en rasp er een beetje parmezaan over. Plaats 35 min. in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en dien op.

Smakelijk!