recette Aardappelsalade met gerookte haring

Aardappelsalade met gerookte haring

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 gerookte haringfilets
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 handvollen rucola
  • 1 rode ui
  • Vinaigrette
  • 6 el olijfolie
  • 3 el koolzaadolie
  • 3 el ciderazijn
  • 1 ½ el royale eetlepel mosterd
  • 1 snuifje zout
  • 4 draaien van de pepermolen

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snij in stukjes en laat een twintigtal minuten koken. Laat afkoelen.
  • Pel de ui en snij in schijfjes. Snij de haringfilets in blokjes.
  • Doe de olie, de azijn en de mosterd in een slakom. Kruid met peper en zout. Klop de emulsie met een vork.
  • Voeg de ui, de haringblokjes, de aardappelblokjes en de rucola toe en meng.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek