recette Aardappelsalade met gerookte haring

Aardappelsalade met gerookte haring

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 gerookte haringfilets
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 handvollen rucola
  • 1 rode ui
  • Vinaigrette
  • 6 el olijfolie
  • 3 el koolzaadolie
  • 3 el ciderazijn
  • 1 ½ el royale eetlepel mosterd
  • 1 snuifje zout
  • 4 draaien van de pepermolen

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snij in stukjes en laat een twintigtal minuten koken. Laat afkoelen.
  • Pel de ui en snij in schijfjes. Snij de haringfilets in blokjes.
  • Doe de olie, de azijn en de mosterd in een slakom. Kruid met peper en zout. Klop de emulsie met een vork.
  • Voeg de ui, de haringblokjes, de aardappelblokjes en de rucola toe en meng.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek