recette Amandinetaartjes met peren

Amandinetaartjes met peren

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Zanddeeg
  • 250 g bloem
  • 125 g halfgezouten boter
  • 50 g poedersuiker
  • 30 ml water
  • 1 eidooier
  • Garnituur
  • 3 rijpe peren
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 60 g suiker
  • 50 g zachte boter
  • 2 el water
  • 3 druppels bitter amandelextract
  • 6 taartvormpjes

Voorbereiding

  • Meng voor het zanddeeg de bloem en de in blokjes gesneden boter met de handen. Wanneer de boter volledig opgenomen is door de bloem, voeg je de poedersuiker, de eierdooier en het koude water toe. Meng alle ingrediënten door elkaar tot het deeg een gladde, zanderige consistentie heeft. Het mag niet te elastisch worden. Vorm een bal en wikkel die in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de boter kan opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het korstdeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Steek met een uitsteekvormpje rondjes uit en leg ze in de beboterde of met bakpapier bedekte taartvormpjes.
  • Schil en ontpit de peren en snijd ze diagonaal in schijfjes.
  • Klop in een slakom het amandelpoeder, de suiker, de zachte boter, het bittere amandelextract, het water en de eieren door elkaar. Verdeel het gladde mengsel over de deegbodems en leg er een paar schijfjes peer op. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Mandarine

Mandarijn

Seizoensproducten

Een lekkernij!

De mandarijn is een kleine, ronde en licht afgeplatte rood-oranje vrucht. Het zoete en geurige vruchtvlees is een van de minst zure onder de citrusvruchten, maar in tegenstelling tot haar neefje de clementine heeft de mandarijn veel pitjes.
Mandarijnen zijn caloriearm en rijk aan vitamine C. Samen met caroteen en antioxidanten zorgt dat voor een uitstekende bescherming van het organisme. Ook vezels en minerale zouten zijn van de partij.

Je kan mandarijnen uit het vuistje eten, verwerken in desserts of serveren als heerlijk bijgerecht bij wit vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek