recette Amandinetaartjes met peren

Amandinetaartjes met peren

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Zanddeeg
  • 250 g bloem
  • 125 g halfgezouten boter
  • 50 g poedersuiker
  • 30 ml water
  • 1 eidooier
  • Garnituur
  • 3 rijpe peren
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 60 g suiker
  • 50 g zachte boter
  • 2 el water
  • 3 druppels bitter amandelextract
  • 6 taartvormpjes

Voorbereiding

  • Meng voor het zanddeeg de bloem en de in blokjes gesneden boter met de handen. Wanneer de boter volledig opgenomen is door de bloem, voeg je de poedersuiker, de eierdooier en het koude water toe. Meng alle ingrediënten door elkaar tot het deeg een gladde, zanderige consistentie heeft. Het mag niet te elastisch worden. Vorm een bal en wikkel die in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de boter kan opstijven.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het korstdeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Steek met een uitsteekvormpje rondjes uit en leg ze in de beboterde of met bakpapier bedekte taartvormpjes.
  • Schil en ontpit de peren en snijd ze diagonaal in schijfjes.
  • Klop in een slakom het amandelpoeder, de suiker, de zachte boter, het bittere amandelextract, het water en de eieren door elkaar. Verdeel het gladde mengsel over de deegbodems en leg er een paar schijfjes peer op. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek