
Ingrediënten
Voor 6 personen
- Zanddeeg
- 250 g bloem
- 125 g halfgezouten boter
- 50 g poedersuiker
- 30 ml water
- 1 eidooier
- Garnituur
- 3 rijpe peren
- 2 eieren
- 100 g amandelpoeder
- 60 g suiker
- 50 g zachte boter
- 2 el water
- 3 druppels bitter amandelextract
- 6 taartvormpjes
Voorbereiding
- Meng voor het zanddeeg de bloem en de in blokjes gesneden boter met de handen. Wanneer de boter volledig opgenomen is door de bloem, voeg je de poedersuiker, de eierdooier en het koude water toe. Meng alle ingrediënten door elkaar tot het deeg een gladde, zanderige consistentie heeft. Het mag niet te elastisch worden. Vorm een bal en wikkel die in huishoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast zodat de boter kan opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het korstdeeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad. Steek met een uitsteekvormpje rondjes uit en leg ze in de beboterde of met bakpapier bedekte taartvormpjes.
- Schil en ontpit de peren en snijd ze diagonaal in schijfjes.
- Klop in een slakom het amandelpoeder, de suiker, de zachte boter, het bittere amandelextract, het water en de eieren door elkaar. Verdeel het gladde mengsel over de deegbodems en leg er een paar schijfjes peer op. Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
Smakelijk!