recette Huisgemaakte burger

Huisgemaakte burger

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes of pistolets
gouda
  • 4 Angus, Limousin of Hereford burgers

  • 4 sneden belegen
  • 4 sneden ontbijtspek
  • 8 blaadjes eikenbladsla
  • 8 kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • zelfgemaakte mayonaise met mosterd
  • peterselie
  • tijm

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op grillstand.
  • Bak het spek aan in een braadpan. Bak in dezelfde pan de burgers in olijfolie. Bestrooi met fijngehakte peterselie en tijm.
  • Neem de burgers uit de pan, verdeel er de kerstomaten over, leg er een sneetje kaas op en plaats 2 minuten onder de ovengrill.
  • Snij de burgerbroodjes doormidden en plaats 5 minuten onder de ovengrill.
  • Besmeer de broodjes met mayonaise, voeg de sla, het spek, de burgers met de kaas en sluit met de bovenste helft van het broodje.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek