recette Appeltaart met spekblokjes en camembert

Appeltaart met spekblokjes en camembert

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 2 Elster-appels
  • 2 uien
  • 1 Camembert
  • 150 g spekblokjes
  • 3 eieren
  • 250 ml room
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Kruimeldeeg: meng de bloem, zachte boter, eidooier en het ijskoude water tot een glad en niet-klevend deeg.
  • Spreid het deeg uit en stop het in een met bakpapier bedekte vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bewaar op een koele plaats.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Garnituur: versnipper de uien en fruit in wat olie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak alles. Roer af en toe. Schil en ontpit de appel. Snij in blokjes en besprenkel met citroensap.
  • Snij de camembert in sneden.
  • Klop de eieren op met de room en kruid. Doe er het mengsel uien/spekblokjes en de appelblokjes bij.
  • Bak het deeg een tiental minuten zonder vet (leg gedroogde groenten zoals bonen op de bodem).
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de gedroogde groenten en giet de bereiding over het deeg. Zet opnieuw 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Serveer warm met een slaatje en een pittige vinaigrette.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek