
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g reegebraad
- 150 ml rode wijn
- 1 wortel
- 1 ui
- 300 ml wildfond
- 5 jeneverbessen
- 1 el maïszetmeel
- olijfolie
- 10 g boter
- peper en zout
- rode vruchten (diepgevroren) voor de decoratie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op th. 6/7 (190°C).
- Snij de wortel in schijfjes en de ui in stukjes.
- Verwarm de wildfond in een stoofpot. Voeg de wortel, de ui en de jeneverbessen toe. Giet er de rode wijn over. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
- Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje olijfolie bij.
- Plaats 15 min. in de oven. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
- Wanneer de groenten met wijn gaar zijn, kruid ze dan met peper en zout. Filter het kookvocht. Voeg het maïszetmeel toe en meng goed. Zet weg en hou warm.
- Snij het gebraad net voor het opdienen in plakjes en nappeer met saus. Decoreer met enkele rode vruchten.
- Dien op met geplette aardappelen of wilde rijst en enkele sperziebonen.
Smakelijk!