recette Ardens reegebraad met grand-veneursaus

Ardens reegebraad met grand-veneursaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g reegebraad
  • 150 ml rode wijn
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 300 ml wildfond
  • 5 jeneverbessen
  • 1 el maïszetmeel
  • olijfolie
  • 10 g boter
  • peper en zout
  • rode vruchten (diepgevroren) voor de decoratie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op th. 6/7 (190°C).
  • Snij de wortel in schijfjes en de ui in stukjes.
  • Verwarm de wildfond in een stoofpot. Voeg de wortel, de ui en de jeneverbessen toe. Giet er de rode wijn over. Laat 20 min. koken op een zacht vuur.
  • Leg het gebraad in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje olijfolie bij.
  • Plaats 15 min. in de oven. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en dek af met aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten.
  • Wanneer de groenten met wijn gaar zijn, kruid ze dan met peper en zout. Filter het kookvocht. Voeg het maïszetmeel toe en meng goed. Zet weg en hou warm.
  • Snij het gebraad net voor het opdienen in plakjes en nappeer met saus. Decoreer met enkele rode vruchten.
  • Dien op met geplette aardappelen of wilde rijst en enkele sperziebonen.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek