recette Acras uit de zee

Acras uit de zee

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g kabeljauwfilet
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 125 g bloem
  • ½ zakje gist
  • 120 ml bier
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • ½ rode chilipeper
  • 1 limoen
  • arachideolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pocheer de vis 7 minuten in 1/2 l bouillon en mix met de garnalen, de chilipeper, de bieslook en de look.
  • Maak het beignetdeeg: klop het eigeel met de bloem, de gist, 1 el olie en het bier. Kruid met zout. Laat een uur rusten en voeg het stijfgeklopte eiwit toe. Meng met de gehakte vis.
  • Verwarm de olie in de friteuse.
  • Maak kleine balletjes en leg ze in de hete olie. Haal ze eruit en dep ze af zodra ze naar boven stijgen.
  • Serveer warm of lauw met schijfjes limoen.

Smakelijk!

Adobe Stock 136033643 min

Broccoli

Seizoensproducten

Een groene delicatesse!

Deze koolvariëteit is afkomstig uit Italië. De groene broccoli brengt kleur in het bord en is geschikt voor de meest uiteenlopende gerechten. De groente, die je rauw of gekookt kan eten, is rijk aan vitaminen C en E en aan minerale zouten. Tegelijk is ze caloriearm, dus kan je er naar hartenlust van genieten. Broccoli is heerlijk in tal van hartige bereidingen: soep, taarten en quiches, gratins,…

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek