recette Acras uit de zee

Acras uit de zee

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g kabeljauwfilet
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 125 g bloem
  • ½ zakje gist
  • 120 ml bier
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • ½ rode chilipeper
  • 1 limoen
  • arachideolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pocheer de vis 7 minuten in 1/2 l bouillon en mix met de garnalen, de chilipeper, de bieslook en de look.
  • Maak het beignetdeeg: klop het eigeel met de bloem, de gist, 1 el olie en het bier. Kruid met zout. Laat een uur rusten en voeg het stijfgeklopte eiwit toe. Meng met de gehakte vis.
  • Verwarm de olie in de friteuse.
  • Maak kleine balletjes en leg ze in de hete olie. Haal ze eruit en dep ze af zodra ze naar boven stijgen.
  • Serveer warm of lauw met schijfjes limoen.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek