recette Acras uit de zee

Acras uit de zee

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 g kabeljauwfilet
  • 100 g grijze garnalen
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 tbsp fijngehakte bieslook
  • 125 g bloem
  • 0.5 zakje gist
  • 120 ml bier
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • arachideolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pocheer de vis 7 minuten in 1/2 l bouillon en mix met de garnalen, de chilipeper, de bieslook en de look.
  • Maak het beignetdeeg: klop het eigeel met de bloem, de gist, 1 el olie en het bier. Kruid met zout. Laat een uur rusten en voeg het stijfgeklopte eiwit toe. Meng met de gehakte vis.
  • Verwarm de olie in de friteuse.
  • Maak kleine balletjes en leg ze in de hete olie. Haal ze eruit en dep ze af zodra ze naar boven stijgen.
  • Serveer warm of lauw met schijfjes limoen.

Smakelijk!

Raisin chasselas

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De handgeplukte tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.
De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek