
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kippenborsten
- 500 g groene asperges
- 200 g jonge spinaziescheuten
- 1 l zoutarme kippenbouillon
- 1 kleine ui, gepeld en in partjes gesneden
- 1 takje dragon
- 1 laurierblaadje
- 1 bos radijzen
- 40 g pijnboompitten
- peper van de molen en zout
- De vinaigrette
- 50 g plattekaas
- het sap van 1 citroen
- 1 kl mosterd
- enkele takjes bieslook
- enkele takjes peterselie
- peper en zout
Voorbereiding
- Bak in een antikleefpan zonder vetstof de pijnboompitten goudbruin.
- Meng in een kookpot de kippenbouillon, de ui, de dragon en het laurierblaadje. Breng aan de kook op een hoog vuur. Laat vervolgens 15 minuten afgedekt sudderen op een laag vuur, zodat de smaken zich goed kunnen mengen. Voeg de kip toe en breng aan de kook op een halfhoog vuur. Laat nadien 6 minuten afgedekt koken op een matig vuur. Draai de kip om in het midden van de kooktijd.
- Laat de kip weg van het vuur 20 minuten afkoelen in het kookvocht. Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de kruiden fijn met een mes.
- Meng ze in een kom met de plattekaas, het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout. Plaats in de koelkast.
- Neem de kip uit de pot en plaats ze in de koelkast tot net voor het opdienen. Kruid de asperges met peper en zout en kook ze 6 minuten in water.
- Snij ondertussen de radijzen in schijfjes. Was de spinaziescheuten en zwier ze droog.
- Leg de gare asperges op een bord.
- Snij de kippenborsten in de breedterichting in fijne plakjes. Dresseer de borden. Begin met de spinaziescheuten, leg daarop de asperges en de kip en werk af met de schijfjes radijs en de pijnboompitten. Serveer de vinaigrette apart, zodat iedereen ze naar eigen smaak kan doseren.
Smakelijk!