recette Ballotines van mousse van roodbaars met droge vruchten, specerijen en kruiden

Ballotines van mousse van roodbaars met droge vruchten, specerijen en kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 32 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g roodbaars
  • 30 g droge vruchten (rozijnen, hazelnoten, walnoten, amandelen, pompoenpitten, enz.)
  • 20 ml citroensap
  • 100 ml vloeibare room
  • 2 eieren
  • 1 takje dragon
  • 1 snuifje curry
  • zout en 5-bessenpeper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels zure room
  • 1 eigeel
  • 1 koffielepel pompoenpitteneolie
  • zout en peper
  • bakfolie

Voorbereiding

  • Breng water aan de kook in een afgedekte kookpot.
  • Plet de droge vruchten fijn met een deegrol. Zet weg.
  • Hak in een slakom de roodbaarsfilets en voeg de room, 3 snuifjes zout, een snuifje curry en wat 5-bessenpeper toe. Voeg het citroensap toe. Meng goed.
  • Klop in een kom de eieren met een garde tot je een schuimige textuur bekomt. Hak de dragon fijn en voeg toe aan de bereiding.
  • Meng beide bereidingen (op basis van ei + op basis van gehakte vis). Rol de bakfolie uit en leg op de rand 2-3 mooie eetlepels van het vis-eimengsel.
  • Rol het mengsel in de folie en snij de folie tussen elke ballotine door, zodat je kleine worstjes bekomt. Leg de ballotines 20 minuten in het kokende water.
  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Doe wat room op een plat bord en zet er het bord met de geplette droge vruchten naast.
  • Verwijder de folie van de visballotines en rol ze door de room en vervolgens door de droge vruchten. Doe de ballotines op een schaal en plaats in de oven om ze warm te houden terwijl je de roomsaus bereidt.
  • Verwarm een kleine pan op een zacht vuur. Voeg de pompoenpittenolie en de mosterd toe, en vervolgens 3 el room. Meng alle ingrediënten. Neem het mengsel meteen van het vuur wanneer het aan de kook komt, voeg een eigeel toe en klop onmiddellijk op.
  • Serveer de ballotines en de warme saus met fijne boontjes en aardappelpuree.

Smakelijk!

Adobe Stock 136033643 min

Broccoli

Seizoensproducten

Een groene delicatesse!

Deze koolvariëteit is afkomstig uit Italië. De groene broccoli brengt kleur in het bord en is geschikt voor de meest uiteenlopende gerechten. De groente, die je rauw of gekookt kan eten, is rijk aan vitaminen C en E en aan minerale zouten. Tegelijk is ze caloriearm, dus kan je er naar hartenlust van genieten. Broccoli is heerlijk in tal van hartige bereidingen: soep, taarten en quiches, gratins,…

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek