
Ingrediënten
Voor 1 personen
- Voor 1 L
- 3 kg tomaten
- 500 g suiker
- 200 ml sherryazijn
- 20 g paprika
- 5 teentjes look
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- ½ rode chilipeper
- 1 afgestreken kl komijn
- 1 afgestreken kl groene anijs
- peper en zout
Voorbereiding
- Ontvel de tomaten. Snij in grote stukken en laat koken met de suiker, de azijn, de geplette look en de chilipeper. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot je een donkerrode puree bekomt.
- Voeg de kruiden toe en kruid met peper en zout. Mix. Haal door een fijne zeef. Voeg indien nodig nog wat suiker toe (naargelang de zuurte van de tomaten) om een zoetzuur resultaat te bekomen. Plaats in de koelkast.
- Handig: deze saus is verschillende weken houdbaar in de koelkast.
Smakelijk!