recette Barbecuesaus huisgemaakt door Stefan Jacobs

Barbecuesaus huisgemaakt door Stefan Jacobs

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema Bijgerechten
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • Voor 1 L
  • 3 kg tomaten
  • 500 g suiker
  • 200 ml sherryazijn
  • 20 g paprika
  • 5 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • ½ rode chilipeper
  • 1 afgestreken kl komijn
  • 1 afgestreken kl groene anijs
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Ontvel de tomaten. Snij in grote stukken en laat koken met de suiker, de azijn, de geplette look en de chilipeper. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot je een donkerrode puree bekomt.
  • Voeg de kruiden toe en kruid met peper en zout. Mix. Haal door een fijne zeef. Voeg indien nodig nog wat suiker toe (naargelang de zuurte van de tomaten) om een zoetzuur resultaat te bekomen. Plaats in de koelkast.
  • Handig: deze saus is verschillende weken houdbaar in de koelkast.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek