recette Bavarois met clemenvilla en pure chocolade

Bavarois met clemenvilla en pure chocolade

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 clemenvilla
  • 250 ml melk
  • 1 el Grand Marnier
  • 100 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 5 gelatineblaadjes
  • 500 ml vloeibare room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g pure chocolade

Voorbereiding

  • De bavarois met clemenvilla: verwarm 25 cl melk.
  • Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker tot het mengsel wit wordt. Voeg toe aan de kokende melk en verwarm zachtjes zonder aan te kook te brengen: de crème mag niet te dik zijn
  • Week 4 gelatineblaadjes in water en knijp ze uit. Verwarm het sap van de clementines en los er de gelatineblaadjes in op. Doe deze bereiding bij de crème anglaise, voeg 1 eetlepel Grand Marnier toe en laat afkoelen.
  • Klop 25 cl room met de vanillesuiker tot slagroom. Als het crème anglaise-mengsel koud is, voegt u de slagroom toe. Vul siliconevormen voor de helft.
  • De bavarois met chocolade: smelt de pure chocolade au bain-marie. Klop de rest van de room op. Als de slagroom stevig is, voegt u de gesmolten chocolade toe.
  • Week een gelatineblaadje in water en knijp uit. Neem een eetlepel van het slagroom-chocolademengsel en verwerk het met de gelatine. Plaats 20 seconden in de microgolf en voeg de rest van de slagroom toe.
  • Doe de bavarois met pure chocolade bij de halfvolle vormen van de bavarois met clemenvilla, tot de vormen volledig gevuld zijn. Plaats minstens 2 uur in de koelkast. Haal uit de vormen en decoreer met chocoladeschilfers en partjes clemenvilla.
  • Als u vreest dat de bavarois niet mooi uit de vormpjes zal komen, kan u hem ook in glaasjes opdienen.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek