recette Bavarois van chocolade met frambozen of mandarijntjes

Bavarois van chocolade met frambozen of mandarijntjes

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 755 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 grote ronde chocoladecake (die je vooraf hebt gemaakt met gebruiksklaar deeg)
  • 1 sinaasappel
  • 1 scheutje rum
  • 500 g diepgevroren frambozen of mandarijntjes
  • sap van 1 citroen
  • 6 gelatineblaadjes
  • 400 ml vloeibare room
  • 200 g suiker
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g room

Voorbereiding

  • Snij de cake uit met een steekvorm ter grootte van de vormpjes, met een dikte van 1 cm. Leg in de individuele vormpjes, prik gaatjes met een vork en doordrenk met een mengeling van sinaasappelsap en rum.
  • De bavarois: week de gelatineblaadjes in een kom water.
  • Mix de frambozen met het citroensap en de suiker. Giet in een pan op een zacht vuur en voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe. Roer tot ze zijn opgelost. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de room stijf en voeg toe aan het afgekoelde frambozenmengsel. Giet de bereiding in de vorm op het sneetje chocoladecake en plaats in de koelkast tot de volgende dag.
  • De topping: breng de room aan de kook, zet het vuur lager en voeg al kloppend de in stukjes gesneden chocolade en de malse boter toe.
  • Verdeel de topping over de bavarois. Serveer met een frambozencoulis en werk af met enkele frambozen en stukjes pistachenoten.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek