recette Bladerdeegjes met reine-claude

Bladerdeegjes met reine-claude

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • een dozijn Reine-Claude
  • 200 g bladerdeeg
  • hazelnoten
  • rozijnen
  • rietsuiker

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol het deeg uit op het werkvlak en steek rondjes uit van 7,5 cm diameter. Doe ze in beboterde cupcakevormen en prik er gaatjes in. Dek af met folie en plaats ongeveer 30 minuten in de koelkast, om te vermijden dat het deeg gaat krimpen tijdens het bakken.
  • Was ondertussen de pruimen onder de kraan, snij in twee en verwijder de pitten.
  • Neem na 30 minuten de vormen uit de koelkast en leg de halve pruimen op het deeg. Voeg een beetje suiker toe en bestrooi met hazelnoten en rozijnen. Bak 30 minuten op 190°C.
  • Laat na het bakken 10 minuten rusten. Neem de taartjes uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek