recette Bolos de bacalhau (Kabeljauwballetjes)

Bolos de bacalhau (Kabeljauwballetjes)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 400 g ontzoute kabeljauw
  • 400 g aardappelen
  • 1 witte ui
  • 1 teentje look
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 eieren
  • 100 ml olijfolie
  • peper

Voorbereiding

  • Pocheer de in stukken gesneden kabeljauw 5 minuten in ziedend water. Laat zorgvuldig uitlekken en zet weg.
  • Kook de ongeschilde aardappelen in kokend water (ze moeten gaar maar nog stevig zijn). Laat lauw worden, schil en plet grof met een vork.
  • Voeg de fijngehakte ui, look en peterselie toe, en vervolgens de losgeklopte eieren. Kruid met peper en meng tot een homogeen deeg.
  • Vorm de balletjes en plaats 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de olie in een grote braadpan en bak de balletjes goudbruin. Laat uitlekken op absorberend papier. Dien warm of lauw op.

Smakelijk!

Burgers boeuf

Rundvleesburgers

Lekker van het seizoen

Proef onze smaakvolle burgers van rundvlees afkomstig uit diverse streken.

Limousin: Limousin-rundvlees, afkomstig uit Frankrijk, heeft een mooie rode kleur. Het is vlees van topkwaliteit, met weinig vet en veel smaak.
Angus:
Angus is een runderras dat sterk in de smaak valt bij liefhebbers van rood vlees. Dit Schotse ras levert mals vlees van uitstekende kwaliteit. Het is niet te droog of te vochtig: het perfecte evenwicht tussen beide zorgt ervoor dat het vlees bij het bakken lekker sappig blijft.
Hereford: Hereford, afkomstig uit Ierland, is uitzonderlijk rundvlees. Het is mals en smaakvol. Omdat de runderen vet aanmaken bij het grazen, leveren ze aangenaam dooraderd vlees op met een delicate korrel. Beleef een nieuwe ervaring met rundvlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek