recette Bortsch (Russische soep)

Bortsch (Russische soep)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 160 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 250 g runderschenkel met been
  • 250 g kalfsschenkel met been
  • 2 l water
  • 350 g geraspte rauwe bieten
  • 150 g geraspte uien
  • 1 teentje look, geperst
  • 300 g aardappelen
  • 120 g geraspte wortelen
  • 250 g geraspte kool
  • 2 kl tomatenpuree
  • 2 el neutrale plantaardige olie
  • 2 el fijngehakte dille
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el kristalsuiker
  • het sap van een citroen
  • zure room - peper en zout

Voorbereiding

  • Snij het vlees in stukken. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Giet 2 liter water in een grote stoofpot en breng aan de kook. Doe er alle stukken vlees en 1 laurierblaadje in. Hou aan de kook en laat 20 minuten zieden op een matig vuur. Zet het vuur lager en laat 1 uur sudderen op een zacht vuur. Schuim regelmatig af.
  • Voeg vervolgens de wortelen en de aardappelen toe aan de stoofpot met vlees. Meng, laat 5 minuten koken en voeg de kool toe. Kruid met peper en zout en voeg de look, de helft van de peterselie en de helft van de dille toe. Meng en laat onder deksel 15 minuten koken op een zacht tot matig vuur.
  • Stoof de ui aan in een braadpan op een matig vuur. Voeg de bieten toe. Roer, laat 2 minuten stoven en doe de mengeling bij de stoofpot. Voeg de suiker en het tweede laurierblaadje toe. Meng. Laat 2 minuten koken onder deksel en voeg het citroensap en de tomatenpuree toe. Meng, dek af en laat nog 10 minuten onder regelmatig roeren koken op een zacht vuur.
  • Zet het vuur uit en laat 15 tot 20 minuten rusten. Doe er de zure room op en serveer. Bestrooi met de rest van de peterselie en de dille.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek