recette Brochettes van gegrilde zalm met koriander

Brochettes van gegrilde zalm met koriander

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 43 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 zalmfilets zonder vel
  • 6 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 4 el fijngehakte peterselieblaadjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 teentjes fijngehakte look
  • 80 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Doe de koriander, de peterselie, de sjalot, de azijn, de look en de olie in een mixer. Kruid met peper en zout. Mix en zet weg.
  • Snij de zalmfilets in blokjes, prik op de brochettes en leg in een bewaardoos. Kruid met peper en zout. Doe er de marinade over, sluit de doos en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Leg de brochettes op de hete, geoliede grill van de barbecue en bak 4 minuten langs elke zijde.
  • Dien op met citroen.

Smakelijk!

Grenade

Granaatappel

Seizoensproducten

Granaatappel is een heerlijke exotische fruitsoort, verdeeld in verschillende vakjes die kleine pitjes bevatten (+/- 400 per vrucht).

Door zijn zoete en tegelijk friszure smaak is granaatappel uitstekend geschikt als decoratie in ijs en fruitsla. Daarnaast geven de schitterende robijnrode pitten ook een mooie en smakelijke toets aan gemengde slaatjes. Heel trendy: pers het sap van een granaatappel met een citruspers en drink het natuur of gebruik het in een milkshake of smoothie.
Bewaring: 1 tot 2 weken te bewaren op kamertemperatuur.
Bij een goede granaatappel is de schil donkerrood tot bijna kastanjekleurig, maar zonder bruine vlekken. Kleine granaatappels zijn droog en oneetbaar. Hoe zwaarder het fruit, hoe meer vruchtvlees het bevat. Een rijpe granaatappel is te herkennen aan het metaalachtige geluid dat je hoort wanneer je erop tikt.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek