
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g zalmfilets zonder vel
- 6 el fijngehakte korianderblaadjes
- 4 el fijngehakte peterselieblaadjes
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 el wittewijnazijn
- 3 teentjes fijngehakte look
- 80 ml olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 citroen
Voorbereiding
- Doe de koriander, de peterselie, de sjalot, de azijn, de look en de olie in een mixer. Kruid met peper en zout. Mix en zet weg.
- Snij de zalmfilets in blokjes, prik op de brochettes en leg in een bewaardoos. Kruid met peper en zout. Doe er de marinade over, sluit de doos en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
- Leg de brochettes op de hete, geoliede grill van de barbecue en bak 4 minuten langs elke zijde.
- Dien op met citroen.
Smakelijk!