recette Brochettes van gegrilde zalm met koriander

Brochettes van gegrilde zalm met koriander

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 43 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmfilets zonder vel
  • 6 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 4 el fijngehakte peterselieblaadjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 teentjes fijngehakte look
  • 80 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Doe de koriander, de peterselie, de sjalot, de azijn, de look en de olie in een mixer. Kruid met peper en zout. Mix en zet weg.
  • Snij de zalmfilets in blokjes, prik op de brochettes en leg in een bewaardoos. Kruid met peper en zout. Doe er de marinade over, sluit de doos en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Leg de brochettes op de hete, geoliede grill van de barbecue en bak 4 minuten langs elke zijde.
  • Dien op met citroen.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek