recette Brochettes van gegrilde zalm met koriander

Brochettes van gegrilde zalm met koriander

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 43 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 zalmfilets zonder vel
  • 6 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 4 el fijngehakte peterselieblaadjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 teentjes fijngehakte look
  • 80 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Voorbereiding

  • Doe de koriander, de peterselie, de sjalot, de azijn, de look en de olie in een mixer. Kruid met peper en zout. Mix en zet weg.
  • Snij de zalmfilets in blokjes, prik op de brochettes en leg in een bewaardoos. Kruid met peper en zout. Doe er de marinade over, sluit de doos en laat 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Leg de brochettes op de hete, geoliede grill van de barbecue en bak 4 minuten langs elke zijde.
  • Dien op met citroen.

Smakelijk!

Orange

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Een gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om kou en vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/100 g). Sinaasappelen hebben zoet en tegelijk lichtzuur vruchtvlees. Je kan ze eten op tal van manieren: in partjes uit het vuistje, in fruitsla en in cake, maar ook in een tajine, bij wit vlees, ...

Sla snel je voorraad vitaminen in!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek