
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 broodjes
- 4 haringfilets
- 100 g veld- of kropsla
- 2 rode uien
- 1 rauwe biet in zeer fijne schijfjes
- 4 el rodewijnazijn
- Vinaigrette :
- 6 el mayonaise
- 2 el pittige mosterd
- 2 el rodewijnazijn
- peper en zouta
Voorbereiding
- Snij de uien in halve ringen en doe ze in een schaal met 2 eetlepels rodewijnazijn. Laat ongeveer 10 minuten weken.
- Doe in een andere schaal hetzelfde met de fijngesneden biet.
- Maak een inkeping in de broodjes en trek ze een beetje uit elkaar.
- Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, de mosterd en de azijn. Kruid met peper en zout.
- Doe op de broodjes en vul ze met veldsla, schijfjes gemarineerde biet, een haringfilet en gemarineerde uienringen. Doe er de rest van de vinaigrette bovenop. Klaar!
Smakelijk!