recette Broodje haring

Broodje haring

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema TUSSENDOORTJES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 broodjes
  • 4 haringfilets
  • 100 g veld- of kropsla
  • 2 rode uien
  • 1 rauwe biet in zeer fijne schijfjes
  • 4 el rodewijnazijn
  • Vinaigrette :
  • 6 el mayonaise
  • 2 el pittige mosterd
  • 2 el rodewijnazijn
  • peper en zouta

Voorbereiding

  • Snij de uien in halve ringen en doe ze in een schaal met 2 eetlepels rodewijnazijn. Laat ongeveer 10 minuten weken.
  • Doe in een andere schaal hetzelfde met de fijngesneden biet.
  • Maak een inkeping in de broodjes en trek ze een beetje uit elkaar.
  • Maak de vinaigrette: meng de mayonaise, de mosterd en de azijn. Kruid met peper en zout.
  • Doe op de broodjes en vul ze met veldsla, schijfjes gemarineerde biet, een haringfilet en gemarineerde uienringen. Doe er de rest van de vinaigrette bovenop. Klaar!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek