recette Burger met emend en vijgen

Burger met emend en vijgen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 ronde burgerbroodjes of pistolets
  • 1 grote eendenborst
  • 2 el eendenvet
  • 4 vijgen
  • 100 g rucola
  • 4 el vijgenchutney
  • 20 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en droog de rucola. Spoel de vijgen af en snij in schijfjes. Snij de eendenborst in plakjes. Toast de burgerbroodjes.
  • Bak ondertussen in een braadpan op een hoog vuur het vlees enkele minuten in het eendenvet. Kruid met peper en zout.
  • Smelt tegelijk in een andere pan de boter en bak de vijgen enkele minuten aan. Verdeel wat rucola over elk burgerbroodje. Voeg de vijgen en de eend toe en werk af met een eetlepel vijgenchutney.
  • Sluit de burger en dien meteen op.
  • Goed om weten Je kan de eendenborst vervangen door stukjes eendenkonfijt.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek