
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 ronde burgerbroodjes of pistolets
- 1 grote eendenborst
- 2 el eendenvet
- 4 vijgen
- 100 g rucola
- 4 el vijgenchutney
- 20 g boter
- peper en zout
Voorbereiding
- Was en droog de rucola. Spoel de vijgen af en snij in schijfjes. Snij de eendenborst in plakjes. Toast de burgerbroodjes.
- Bak ondertussen in een braadpan op een hoog vuur het vlees enkele minuten in het eendenvet. Kruid met peper en zout.
- Smelt tegelijk in een andere pan de boter en bak de vijgen enkele minuten aan. Verdeel wat rucola over elk burgerbroodje. Voeg de vijgen en de eend toe en werk af met een eetlepel vijgenchutney.
- Sluit de burger en dien meteen op.
- Goed om weten Je kan de eendenborst vervangen door stukjes eendenkonfijt.
Smakelijk!