recette Burger van gepaneerde vis met zelfgemaakte tartaarsaus

Burger van gepaneerde vis met zelfgemaakte tartaarsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • De burger
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 zalmmoten
  • 100 g paneermeel
  • 100 g volkoren paneermeel
  • 1 el gerookte paprika
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 4 sneden harde kaas
  • sla van het moment
  • peper, zout en olijfolie
  • De saus
  • 5 el zelfgemaakte mayonaise
  • 3 el yoghurt natuur
  • 4 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl fijngehakte peterselie
  • 1 kl fijngehakte dragon

Voorbereiding

  • Maak de saus: snij de augurken fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed tot je een homogene saus bekomt.
  • Meng in een bord de beide soorten paneermeel met de paprika. Doe de bloem op een ander bord. Klop de eieren in een kom.
  • Kruid beide zijden van de zalm met fijn zout. Snij de vis in regelmatige stukken, maar zorg ervoor dat ze niet groter zijn dan de burger. De stukken moeten ongeveer 8 à 9 centimeter lang zijn.
  • Haal de zalmmoten achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
  • Verwarm een royale scheut olijfolie in een antikleefpan en leg er voorzichtig de stukken zalm in. Laat zacht bakken tot het paneermeel goudbruin kleurt. Draai in de helft van de baktijd om en kleur de andere zijde aan.
  • Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze. Smeer in met tartaarsaus. Leg er wat sla, een zalmmoot en een sneetje kaas op en sluit. Dien onmiddellijk op met een slaatje of gebakken aardappelen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek