
Ingrediënten
Voor 4 personen
- De burger
- 4 burgerbroodjes
- 4 zalmmoten
- 100 g paneermeel
- 100 g volkoren paneermeel
- 1 el gerookte paprika
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 4 sneden harde kaas
- sla van het moment
- peper, zout en olijfolie
- De saus
- 5 el zelfgemaakte mayonaise
- 3 el yoghurt natuur
- 4 augurken
- 1 el kappertjes
- 1 kl fijngehakte peterselie
- 1 kl fijngehakte dragon
Voorbereiding
- Maak de saus: snij de augurken fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed tot je een homogene saus bekomt.
- Meng in een bord de beide soorten paneermeel met de paprika. Doe de bloem op een ander bord. Klop de eieren in een kom.
- Kruid beide zijden van de zalm met fijn zout. Snij de vis in regelmatige stukken, maar zorg ervoor dat ze niet groter zijn dan de burger. De stukken moeten ongeveer 8 à 9 centimeter lang zijn.
- Haal de zalmmoten achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
- Verwarm een royale scheut olijfolie in een antikleefpan en leg er voorzichtig de stukken zalm in. Laat zacht bakken tot het paneermeel goudbruin kleurt. Draai in de helft van de baktijd om en kleur de andere zijde aan.
- Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze. Smeer in met tartaarsaus. Leg er wat sla, een zalmmoot en een sneetje kaas op en sluit. Dien onmiddellijk op met een slaatje of gebakken aardappelen.
Smakelijk!