recette Burger van linzen

Burger van linzen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g groene linzen
  • ½ kl bonenkruid
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje look
  • 1 kl komijnpoeder
  • 2 olijfolie
  • 4 burgerbroodjes
  • 4 sneetjes cheddar
  • mayonaise en ketchup
  • sla en tomaten
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de wortel. Snipper de ui en de look en stoof aan in een braadpan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de wortel en de komijn toe en kruid met peper en zout. Laat sudderen tot de wortelen mals zijn.
  • Plet ondertussen de linzen met de tomatenpuree. Voeg het mengsel ui/wortel, het ei en het paneermeel toe en breng op smaak. Meng tot een brij.
  • Maak de burgers en leg ze op een bakplaat. Plaats 30 min. in de oven. Draai om in het midden van de baktijd.
  • Rooster de burgerbroodjes, besmeer met mayonaise en garneer met sla, linzenburger, kaas, tomaat en ketchup. Zet het hoedje terug en dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek