
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g groene linzen
- ½ kl bonenkruid
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 teentje look
- 1 kl komijnpoeder
- 2 olijfolie
- 4 burgerbroodjes
- 4 sneetjes cheddar
- mayonaise en ketchup
- sla en tomaten
- peper en zout
Voorbereiding
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rasp de wortel. Snipper de ui en de look en stoof aan in een braadpan met wat olijfolie. Voeg na 5 minuten de wortel en de komijn toe en kruid met peper en zout. Laat sudderen tot de wortelen mals zijn.
- Plet ondertussen de linzen met de tomatenpuree. Voeg het mengsel ui/wortel, het ei en het paneermeel toe en breng op smaak. Meng tot een brij.
- Maak de burgers en leg ze op een bakplaat. Plaats 30 min. in de oven. Draai om in het midden van de baktijd.
- Rooster de burgerbroodjes, besmeer met mayonaise en garneer met sla, linzenburger, kaas, tomaat en ketchup. Zet het hoedje terug en dien onmiddellijk op.
Smakelijk!