recette Burgers op Oosterse wijze

Burgers op Oosterse wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 g rundsgehakt
  • 4 buns of pistolets
  • 2 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 50 g rozijnen
  • ½ kl curry
  • 3 el ketchup
  • ½ komkommer
  • 1 1 tomaat
  • 4 blaadjes sla
  • Saus*
  • 250 g plattekaas
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • ¼ kl kurkuma
  • 2 snuifjes zout
  • 1 groene peper (1 draai van de molen)

Voorbereiding

  • Meng in een slakom de plattekaas, de koriander en de kurkuma. Kruid met peper en zout en meng.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en doe er de uien bij. Stoof ze glazig op een hoog vuur. Voeg de rozijnen en de curry toe. Meng goed.
  • Meng de bereiding in een slakom met de ketchup en voeg het vlees toe. Meng goed en kneed 4 steaks.
  • Snij de komkommer en de tomaat in fijne plakjes.
  • Bak de steaks in een hete antikleefpan.
  • Steek ondertussen de doormidden gesneden buns in de broodrooster. Smeer een eetlepel saus met plattekaas op het onderste gedeelte van de buns. Leg daarop 2 schijfjes tomaat, 1 steak en plakjes komkommer. Eindig met de rest van de saus en sluit de burgers. Dien meteen op.
  • Goed om weten: je kan naar eigen smaak spelen met de elementen die je in het broodje doet, maar beperk je tot 4 ingrediënten naast de burger en de saus. Op die manier behoudt elk product zijn smaak.
  • *Heb je saus over, bewaar die dan in de koelkast. Je kan ze bij het aperitief serveren met rauwkost. Ze past ook uitstekend bij vis.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek