icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Butternut gevuld met quinoa en geitenkaas

Butternut gevuld met quinoa en geitenkaas

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 75 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 mooie butternutpompoen
  • 200 g quinoa
  • 50 g ronde geitenkaas
  • 1 kleine ui
  • 1 kl olijfolie
  • 10 takjes platte peterselie
  • 1 kl geraspte kurkuma
  • 1 kl garam masala
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de butternut in de lengterichting doormidden. Verwijder de pitjes, maak met een mes inkepingen in de pompoen en plaats 40 minuten in de oven. Het vruchtvlees moet mals zijn.
  • Haal het vruchtvlees met een lepeltje uit de pompoen, maar laat aan de randen een ruime centimeter over. Zet weg.
  • Spoel de quinoa en kook hem volgens de aanwijzingen op het pak. Zet weg.
  • Stoof in een braadpan de gesnipperde ui glazig in de olijfolie.
  • Voeg het in kleine stukjes gesneden vruchtvlees van de pompoen, de quinoa en de fijngehakte peterselie toe, en vervolgens de specerijen. Kruid met peper en zout. Laat al roerend 3 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg het in kleine stukjes gesneden vruchtvlees van de pompoen, de quinoa en de fijngehakte peterselie toe, en vervolgens de specerijen. Kruid met peper en zout. Laat al roerend 3 minuten zachtjes stoven.
  • Goed om weten: voor een meer oosterse toets kan je de helft van de peterselie vervangen door een gelijke hoeveelheid koriander.

Smakelijk!