recette Butternutpompoen, cashewnoten, citroen en gember

Butternutpompoen, cashewnoten, citroen en gember

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 butternutpompoen
  • 6 el cashewnoten
  • 3 el ahornsiroop
  • 6 el olijfolie
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 kl fijngeraspte gember
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 2 el fijngehakte koriander
  • gebroken peper

Voorbereiding

  • Schil de pompoen en snij ze in stukken en vervolgens in schijfjes van 1/2 cm dik. Laat ± 10 minuten stomen. Controleer met de punt van een mes of het vruchtvlees van de pompoen gaar is zonder dat het uit elkaar valt.
  • Rasp ondertussen de zeste van de citroen en pers het sap. Zet weg.
  • Plet de cashewnoten grof. Doe ze met de ahornsiroop in een kookpot en stoof op een matig vuur 2 minuten aan, tot de noten omhuld zijn met siroop.
  • Klop in een kommetje de olie met het citroensap en de gember.
  • Verdeel de schijfjes pompoen over de borden, doe er de cashewnoten over, bevochtig royaal met citroenvinaigrette en bestrooi ten slotte met citroenzeste en fijngehakte koriander en peterselie. Werk af met een snuifje gebroken peper. Dien meteen op.

Smakelijk!

Blanquette viande

Kalfsblanquette

Seizoensproducten

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek