recette Cake met groene matcha thee

Cake met groene matcha thee

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 180 g poedersuiker
  • 165 g bloem
  • 90 g licht gezouten boter
  • 3 eieren
  • 60 ml vloeibare room
  • 1 kl bakpoeder
  • 1 el niet-afgestreken el groene matcha thee (in poeder)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt de boter en laat lauw worden.
  • Klop in een kleine recipiënt de vloeibare room met de groene matcha thee en laat rusten.
  • Meng ondertussen de eieren en de suiker in een slakom, tot het mengsel wit wordt. Voeg stevig roerend de theemengeling toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het beslag. Meng tot een homogene bereiding, voeg de gesmolten boter toe en roer goed door elkaar.
  • Beboter een cakevorm. Doe er het beslag in en plaats 45 minuten in de oven. Prik erin met de punt van een mes, dat er droog moet uitkomen. Wacht 10 tot 15 minuten en neem uit de vorm.
  • Naargelang het seizoen kan je aan de cake frambozen, vijgen, rozijnen of grof geplette walnoten toevoegen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek