recette Calamares diablo

Calamares diablo

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g calamares
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • olijfolie
  • Marinade
  • 2 kl citroenzeste
  • 60 ml citroensap
  • 1 el arachideolie
  • 2 teentjes look, geplet
  • 2 kl tabasco
  • Vinaigrette
  • 2 kl suiker
  • 2 kl limoensap
  • 80 ml arachideolie
  • 2 geplette teentjes look
  • 2 fijngehakte lente-uien
  • 1 fijngehakte Thaise rode peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
  • Snij de calamares in stukken of ronde schijfjes. Leg in een schotel, giet er de marinade over, meng, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Laat vervolgens de calamares uitlekken en hou de marinade bij.
  • Doe een scheutje olijfolie op een hete (rokende) plancha en verdeel er de calamares over. Draai om wanneer ze goudbruin zijn en bevochtig regelmatig met de marinade.
  • Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  • Bestrooi de calamares net voor het opdienen met koriander en serveer met de vinaigrette met limoen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek