recette Calamares diablo

Calamares diablo

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g calamares
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • olijfolie
  • Marinade
  • 2 kl citroenzeste
  • 60 ml citroensap
  • 1 el arachideolie
  • 2 teentjes look, geplet
  • 2 kl tabasco
  • Vinaigrette
  • 2 kl suiker
  • 2 kl limoensap
  • 80 ml arachideolie
  • 2 geplette teentjes look
  • 2 fijngehakte lente-uien
  • 1 fijngehakte Thaise rode peper

Voorbereiding

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
  • Snij de calamares in stukken of ronde schijfjes. Leg in een schotel, giet er de marinade over, meng, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Laat vervolgens de calamares uitlekken en hou de marinade bij.
  • Doe een scheutje olijfolie op een hete (rokende) plancha en verdeel er de calamares over. Draai om wanneer ze goudbruin zijn en bevochtig regelmatig met de marinade.
  • Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette.
  • Bestrooi de calamares net voor het opdienen met koriander en serveer met de vinaigrette met limoen.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek