
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g calamares
- 2 el verse koriander, fijngehakt
- olijfolie
- Marinade
- 2 kl citroenzeste
- 60 ml citroensap
- 1 el arachideolie
- 2 teentjes look, geplet
- 2 kl tabasco
- Vinaigrette
- 2 kl suiker
- 2 kl limoensap
- 80 ml arachideolie
- 2 geplette teentjes look
- 2 fijngehakte lente-uien
- 1 fijngehakte Thaise rode peper
Voorbereiding
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade.
- Snij de calamares in stukken of ronde schijfjes. Leg in een schotel, giet er de marinade over, meng, dek af en plaats 20 minuten in de koelkast.
- Laat vervolgens de calamares uitlekken en hou de marinade bij.
- Doe een scheutje olijfolie op een hete (rokende) plancha en verdeel er de calamares over. Draai om wanneer ze goudbruin zijn en bevochtig regelmatig met de marinade.
- Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette.
- Bestrooi de calamares net voor het opdienen met koriander en serveer met de vinaigrette met limoen.
Smakelijk!