recette Cappuccino van nectarines

Cappuccino van nectarines

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 17 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 rijpe nectarines
  • 1 el poedersuiker
  • 300 ml melk
  • 3 el ongezouten gepelde pistachenoten
  • 100 ml vloeibare room
  • 1 kl oranjebloesemwater

Voorbereiding

  • Was de nectarines. Verwijder de pitten, snij in kleine stukjes en doe in een slakom. Voeg de koude melk, de suiker en het oranjebloesemwater toe. Mix tot een romige crème. Plaats 30 min. in de koelkast.
  • Plet de pistachenoten grof. Hou een eetlepel pistachenoten apart voor de decoratie en doe de rest samen met de room in een pan van aardewerk. Verwarm 2 minuten op een zacht vuur. Mix onmiddellijk tot een schuimige crème.
  • Giet het koele nectarinesap in 4 kopjes. Voeg voorzichtig de pistachecrème toe in het midden van de kopjes en bestrooi met geplette pistachenoten.
  • Dien onmiddellijk op. Smakelijk!

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek