recette Champignonroomsoep & knoflooktoasts

Champignonroomsoep & knoflooktoasts

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 0,5 kg in plakjes gesneden witte champignons
  • 3 grote sjalotten
  • 1 eetlepel boter
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml lichte crème
  • een handvol fijngehakte platte peterselie
  • een handvol pompoenpitten
  • zout en peper

Voorbereiding

  • Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de sjalotten en champignons goudbruin (ongeveer 10 minuten) en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag, voeg je de room toe en laat je het geheel 5 minuten zachtjes koken.
  • Meng alles tot er een smeuïge crème ontstaat. Pas indien nodig de kruiden aan.
  • Serveer warm in mooie kommen en breng het op smaak met platte peterselie en pompoenpitten. Een waar genot, vergezeld van knoflooktoasts.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek