
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 0,5 kg in plakjes gesneden witte champignons
- 3 grote sjalotten
- 1 eetlepel boter
- 500 ml kippenbouillon
- 100 ml lichte crème
- een handvol fijngehakte platte peterselie
- een handvol pompoenpitten
- zout en peper
Voorbereiding
- Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de sjalotten en champignons goudbruin (ongeveer 10 minuten) en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag, voeg je de room toe en laat je het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Meng alles tot er een smeuïge crème ontstaat. Pas indien nodig de kruiden aan.
- Serveer warm in mooie kommen en breng het op smaak met platte peterselie en pompoenpitten. Een waar genot, vergezeld van knoflooktoasts.
Smakelijk!