
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g witte druiven
- 500 g plattekaas
- 300 g verse kaas
- 250 g zandkoekjes
- 150 g boter
- 140 g suiker
- 10 g gelatine
- 2 eiwitten
- 200 ml vloeibare room
- 2 kl Earl Grey thee of 1 builtje
- cakevorm van 22 cm
Voorbereiding
- Laat de Earl Grey thee 3 minuten trekken in een kop kokend water. Verwijder de filter uit de thee en laat afkoelen.
- Leg de gelatine 10 minuten in een kom koud water en laat uitlekken.
- Smelt de boter en mix hem met de zandkoekjes. Smeer uit in de vorm en duw aan. Plaats in de koelkast.
- Meng de plattekaas, de verse kaas, 75 g suiker en 5 cl thee.
- Verwarm 2 eetlepels vloeibare room en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Klop om te doen smelten. Voeg toe aan de bereiding van kaas en suiker.
- Klop de rest van de room stijf en voeg toe aan het mengsel. Voeg onder voortdurend kloppen de rest van de suiker toe. Stort op de biscuit en doe er de druiven op. Hou enkele druiven apart voor de decoratie. Plaats 4 uur in de koelkast.
- Neem net voor het opdienen uit de vorm en decoreer met de overblijvende druiven en enkele muntblaadjes.
Smakelijk!