recette Gestoofd witloof met honing en spekblokjes

Gestoofd witloof met honing en spekblokjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 stronken witloof
  • 100 g spekblokjes natuur
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1/2 blokje rundsbouillon
  • 2 kl honing
  • 1 takje tijm
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was het witloof en verwijder de harde onderzijde. Snij in twee in de lengterichting.
  • Bak in een stoofpot samen met de spekblokjes 5 minuten aan in de olie.
  • Voeg 25 cl water, het 1/2 bouillonblokje, de tijm en de honing toe. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Laat daarna nog 5 minuten sudderen zonder deksel, tot alle vloeistof verdampt is.
  • Dien op met natuuraardappelen.

Smakelijk!

Orange

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Een gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om kou en vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/100 g). Sinaasappelen hebben zoet en tegelijk lichtzuur vruchtvlees. Je kan ze eten op tal van manieren: in partjes uit het vuistje, in fruitsla en in cake, maar ook in een tajine, bij wit vlees, ...

Sla snel je voorraad vitaminen in!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek