recette Chocolademousse

Chocolademousse

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 135 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 100 g pure chocolade of met melk
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

  • Scheid de eieren.
  • Klop in een kom de eigelen en de suiker wit.
  • Smelt de chocolade in een bain-marie. Voeg onder voortdurend roeren toe aan het ei-suikermengsel, tot je een homogene massa bekomt.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel.
  • Vul de glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek