
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 125 g malse gezouten boter
- 125 g suiker
- 1 ei
- 300 g pure chocolade
- 200 ml vloeibare room
- 40 g gezouten boter
- 1 kl oploskoffie
- gekleurde chocolade pastilles
Voorbereiding
- Meng met de vingers de in stukjes gesneden boter met de bloem.
- Maak een putje en doe er de suiker en het ei in. Meng tot een homogene massa.
- Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verdeel het deeg over een taartvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bedek met aluminiumfolie en droge bonen. Plaats 30 minuten in de oven.
- Verwijder de aluminiumfolie en de bonen. Zet weg.
- Breng in een steelpan de room aan de kook en voeg de grof gehakte chocolade toe. Meng tot een glad mengsel. Voeg al mengend de oploskoffie en de in stukjes gesneden boter toe.
- Giet de bereiding onmiddellijk over de taartbodem. Laat een uur rusten en decoreer met gekleurde pastilles.
- Smakelijk!
Smakelijk!