recette Chocoladetaart

Chocoladetaart

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 145 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g bloem
  • 125 g malse gezouten boter
  • 125 g suiker
  • 1 ei
  • 300 g pure chocolade
  • 200 ml vloeibare room
  • 40 g gezouten boter
  • 1 kl oploskoffie
  • gekleurde chocolade pastilles

Voorbereiding

  • Meng met de vingers de in stukjes gesneden boter met de bloem.
  • Maak een putje en doe er de suiker en het ei in. Meng tot een homogene massa.
  • Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Verdeel het deeg over een taartvorm en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bedek met aluminiumfolie en droge bonen. Plaats 30 minuten in de oven.
  • Verwijder de aluminiumfolie en de bonen. Zet weg.
  • Breng in een steelpan de room aan de kook en voeg de grof gehakte chocolade toe. Meng tot een glad mengsel. Voeg al mengend de oploskoffie en de in stukjes gesneden boter toe.
  • Giet de bereiding onmiddellijk over de taartbodem. Laat een uur rusten en decoreer met gekleurde pastilles.
  • Smakelijk!

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek