recette Cinnamon rolls (kaneelbroodjes) door Anita Sumer

Cinnamon rolls (kaneelbroodjes) door Anita Sumer

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 12 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 500 g gerezen zuurdesemdeeg of 2 pakken kruimeldeeg
  • 100 g malse boter
  • 80 g bruine suiker
  • 4 el gemalen kaneel
  • Bovenlaag vóór het bakken
  • 20 g gesmolten boter

Voorbereiding

  • Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek van 43 x 38 cm. Verdeel 100 g malse boter gelijkvormig over bijna heel het deeg. Stop op ongeveer 2 cm van de langste bovenrand.
  • Meng de kaneel en de bruine suiker in een recipiënt en strooi de mengeling gelijkmatig over het beboterde deeg. Rol het deeg stevig op. Plooi de randen naar binnen om een regelmatig gevormde rol te bekomen.
  • Persoonlijk snij ik eerst de rol in twee, dan opnieuw beide helften in twee en die laatste helften nog eens in drie. Ik gebruik daarbij een meetlint voor de keuken. Gebruik een zeer scherp mes om het deeg te versnijden.
  • Leg de rollen op een bakplaat met bakpapier, met voldoende ruimte ertussen. Smeer in met gesmolten boter. Dek de bakplaat af met vershoudfolie of een doek. Laat de rollen rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Bak 30 tot 40 minuten in een oven van 190°C, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat de broodjes niet te lang bakken, om te vermijden dat ze uitdrogen. Na het bakken kan je ze opnieuw insmeren met gesmolten boter.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek