recette Clafoutis met witte asperges, amandelen en parmezaan

Clafoutis met witte asperges, amandelen en parmezaan

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g witte asperges
  • 50 g amandelschilfers
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 500 ml vloeibare room
  • 3 eieren
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de asperges en breek het harde kontje af. Spoel de asperges en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm, maar laat de punten heel. Pocheer ongeveer 10 min. in gezouten kokend water (reken 5 min. meer voor grote asperges)
  • Rooster ondertussen de amandelen kort in een pan zonder vetstof. Hou enkele schijfjes apart om over de bereiding te strooien voor ze in de oven gaat.
  • Klop in een slakom de eieren los. Voeg de room, de amandelen en de parmezaan toe. Kruid met peper en een weinig zout (de parmezaan smaakt al zout op zich).
  • Koel de asperges af: leg in een zeef en dompel onder in ijswater. Laat ze uitlekken en leg in een gratineerschaal. Giet er het gezouten clafoutismengsel overheen. Bestrooi met enkele geroosterde amandelen en laat 20 tot 25 min. bakken in een oven van 180°C (th. 6).
  • Dien warm op met een knapperig groen slaatje.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek