recette Cocktail van meloen, watermeloen en munt

Cocktail van meloen, watermeloen en munt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 753 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 charentaismeloen
  • 1 gele meloen
  • 500 g watermeloen
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 takjes verse munt
  • 1 kl vanillepoeder of een half zakje vanillesuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el rozenwater

Voorbereiding

  • Snij de meloenen in 2, verwijder de pitjes en schep er bolletjes uit met een meloenlepel. Vang het sap op. Doe hetzelfde met de watermeloen.
  • Doe de bolletjes meloen en watermeloen in een slakom en giet het sap erover.
  • Spoel de takjes munt en pluk de blaadjes. Hou enkele blaadjes bij voor de decoratie en hak de andere fijn.
  • Giet het rozenwater over het fruit, bestrooi met bruine suiker en voeg het vanillepoeder en de fijngehakte munt toe. Meng voorzichtig. Dek af met huishoudfolie en plaats 12 uur in de koelkast.
  • Bak net voor het opdienen de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Meng ze met de meloensalade. Dien koel maar niet ijskoud op in glazen gedecoreerd met een muntblaadje.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek