recette Cocktail van meloen, watermeloen en munt

Cocktail van meloen, watermeloen en munt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 753 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 charentaismeloen
  • 1 gele meloen
  • 500 g watermeloen
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 takjes verse munt
  • 1 kl vanillepoeder of een half zakje vanillesuiker
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el rozenwater

Voorbereiding

  • Snij de meloenen in 2, verwijder de pitjes en schep er bolletjes uit met een meloenlepel. Vang het sap op. Doe hetzelfde met de watermeloen.
  • Doe de bolletjes meloen en watermeloen in een slakom en giet het sap erover.
  • Spoel de takjes munt en pluk de blaadjes. Hou enkele blaadjes bij voor de decoratie en hak de andere fijn.
  • iet het rozenwater over het fruit, bestrooi met bruine suiker en voeg het vanillepoeder en de fijngehakte munt toe. Meng voorzichtig. Dek af met huishoudfolie en plaats 12 uur in de koelkast.
  • Bak net voor het opdienen de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Meng ze met de meloensalade. Dien koel maar niet ijskoud op in glazen gedecoreerd met een muntblaadje.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek