
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 charentaismeloen
- 1 gele meloen
- 500 g watermeloen
- 50 g pijnboompitten
- 4 takjes verse munt
- 1 kl vanillepoeder of een half zakje vanillesuiker
- 1 el bruine suiker
- 2 el rozenwater
Voorbereiding
- Snij de meloenen in 2, verwijder de pitjes en schep er bolletjes uit met een meloenlepel. Vang het sap op. Doe hetzelfde met de watermeloen.
- Doe de bolletjes meloen en watermeloen in een slakom en giet het sap erover.
- Spoel de takjes munt en pluk de blaadjes. Hou enkele blaadjes bij voor de decoratie en hak de andere fijn.
- Giet het rozenwater over het fruit, bestrooi met bruine suiker en voeg het vanillepoeder en de fijngehakte munt toe. Meng voorzichtig. Dek af met huishoudfolie en plaats 12 uur in de koelkast.
- Bak net voor het opdienen de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
- Meng ze met de meloensalade. Dien koel maar niet ijskoud op in glazen gedecoreerd met een muntblaadje.
Smakelijk!