recette Cocktail van meloen, watermeloen en munt

Cocktail van meloen, watermeloen en munt

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 753 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 charentaismeloen
  • 1 gele meloen
  • 500 g watermeloen
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 takjes verse munt
  • 1 koffielepel vanillepoeder of een half zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels rozenwater

Voorbereiding

  • Snij de meloenen in 2, verwijder de pitjes en schep er bolletjes uit met een meloenlepel. Vang het sap op. Doe hetzelfde met de watermeloen.
  • Doe de bolletjes meloen en watermeloen in een slakom en giet het sap erover.
  • Spoel de takjes munt en pluk de blaadjes. Hou enkele blaadjes bij voor de decoratie en hak de andere fijn.
  • iet het rozenwater over het fruit, bestrooi met bruine suiker en voeg het vanillepoeder en de fijngehakte munt toe. Meng voorzichtig. Dek af met huishoudfolie en plaats 12 uur in de koelkast.
  • Bak net voor het opdienen de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Meng ze met de meloensalade. Dien koel maar niet ijskoud op in glazen gedecoreerd met een muntblaadje.

Smakelijk!

Mirabelle

Mirabel

Seizoensproducten

In finesse!

Mirabellen zijn een pruimensoort die je vooral in Lotharingen vindt.
Deze kleine, ronde gele vrucht is soms bedekt met een dun eetbaar en wasachtig laagje.
Het is een heel lekkere vrucht met een fijnere smaak dan een pruim. Je eet ze rijp, van augustus tot half september.
Ze wordt gebruikt in moes, confituur en taart of je verorbert ze gewoon uit het vuistje.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek