recette Crumble met pruimen

Crumble met pruimen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g rijpe pruimen
  • 500 g stevige pruimen
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el bloem
  • 1 vanillestokje
  • 150 g rietsuiker
  • 150 g bloem
  • 100 g havervlokken
  • 1 kl fijngehakte gember
  • 150 g boter in blokjes

Voorbereiding

  • Het fruit: Meng in een grote kom het gewassen en in partjes gesneden fruit met de honing, de pulp van het vanillestokje en de bloem. Doe in een goed beboterde vorm en zet weg.
  • Bereiding van de crumble: Meng in een andere kom de suiker, de bloem, de havervlokken en de gember. Voeg de boter toe en meng met de vingers tot het mengsel de textuur heeft van grof paneermeel. Strooi over de fruitgarnituur.
  • Plaats 40 minuten in een oven van 180° (tot de bereiding begint te borrelen en de bovenzijde goudbruin kleurt).
  • Dien lauw of koud op met slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek