recette Crunchy dessert met druiven

Crunchy dessert met druiven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g mascarpone
  • 200 g witte en blauwe druiven
  • 2 eieren
  • 200 g plattekaas
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • amarettikoekjes

Voorbereiding

  • Scheid de eieren. Meng de mascarpone stevig met de eigelen en de vanillesuiker. Voeg dan de plattekaas toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel mascarpone-plattekaas.
  • Hou enkele druiven apart voor de decoratie. Ontpit de andere druiven en snij ze in vier.
  • Doe in de glaasjes wat geplette amarettikoekjes met daarop wat crème. Voeg enkele stukjes druif toe. Herhaal deze stappen. Leg bovenop enkele hele druiven als decoratie en bestrooi met koekjeskruimels.
  • Plaats enkele minuten in de koelkast en dien fris op.

Smakelijk!

Adobe Stock 136033643 min

Broccoli

Seizoensproducten

Een groene delicatesse!

Deze koolvariëteit is afkomstig uit Italië. De groene broccoli brengt kleur in het bord en is geschikt voor de meest uiteenlopende gerechten. De groente, die je rauw of gekookt kan eten, is rijk aan vitaminen C en E en aan minerale zouten. Tegelijk is ze caloriearm, dus kan je er naar hartenlust van genieten. Broccoli is heerlijk in tal van hartige bereidingen: soep, taarten en quiches, gratins,…

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek