recette Crunchy dessert met druiven

Crunchy dessert met druiven

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g mascarpone
  • 200 g witte en blauwe druiven
  • 2 eieren
  • 200 g plattekaas
  • 2 el vanillesuiker
  • amarettikoekjes

Voorbereiding

  • Scheid de eieren. Meng de mascarpone stevig met de eigelen en de vanillesuiker. Voeg dan de plattekaas toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel mascarpone-plattekaas.
  • Hou enkele druiven apart voor de decoratie. Ontpit de andere druiven en snij ze in vier.
  • Doe in de glaasjes wat geplette amarettikoekjes met daarop wat crème. Voeg enkele stukjes druif toe. Herhaal deze stappen. Leg bovenop enkele hele druiven als decoratie en bestrooi met koekjeskruimels.
  • Plaats enkele minuten in de koelkast en dien fris op.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek