recette Curry van kip met potimarron

Curry van kip met potimarron

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kippenwit
  • 1 potimarron
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 el currypoeder
  • 2 el koriander
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl chilipuree
  • 1 kl kurkuma
  • zout

Voorbereiding

  • Snipper de ui en de look. Hak de koriander fijn. Was de potimarron en snij in twee. Verwijder de pitjes en snij in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en voeg de ui toe. Laat 5 minuten aanstoven en voeg de look, de pompoenblokjes en de kip toe. Kruid met curry, kurkuma en zout. Eindig met de chilipuree en meng goed door elkaar. Giet er de kokosmelk bij en laat ongeveer 15 minuten sudderen, tot de kip en de potimarron gaar zijn en de saus romig is.
  • Bestrooi net voor het opdienen met fijngehakte koriander en serveer met rijst.

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek