icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette De zondagse kip van mijn grootmoeder Marie

De zondagse kip van mijn grootmoeder Marie

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 140 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hoevekip
  • 1 kg krielaardappelen
  • 2 sjalotten
  • 2 uien
  • 3 wortelen
  • 100 g boter
  • 1 bol look
  • 2 kl olijfolie
  • 6 kookappels
  • 6 kaneelstokjes
  • 30 g cassonade
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 takje salie
  • 1 laurierblaadje
  • tijm
  • zout en espelettepeper

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verwijder de ingewanden van de kip en kruid met zout en espelettepeper. Vul de kip met de sjalotten, de look, de tijm, de rozemarijn, de salie, het bonenkruid en de laurier.
  • Snij de wortelen en de uien in blokjes.
  • Leg de kip in een stoofpot en leg er de wortelen, de uien en de krielaardappelen omheen. Voeg de olijfolie en 3/4 van de boter toe. Plaats 15 minuten in de oven en vervolgens nog 1 uur 45 op 170°C.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en garneer ze met de cassonade en de rest van de boter. Leg samen met de kaneelstokjes in een ovenschaal en plaats 50 minuten in de oven.
  • Neem de kip uit de oven en serveer ze in de stoofpot. Geef de aardappelen er apart bij.

Smakelijk!