recette Druiventaart

Druiventaart

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 rol zandkoek deeg
  • 600 g witte druiven
  • 1 ei
  • 30 g poedersuiker
  • 100 g verse room
  • 60 g de volle melk
  • enkele kruidnagels van vanille-extract

Voorbereiding

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Plaats de zandkoek deeg met het bakpapier in een taartplaat.
  • Was en ontpit de druiven, plaats ze dan op het deeg en zet ze goed vast. Bak gedurende 10 minuten.
  • Klop intussen het ei en de suiker om een ​​schuimig mengsel te verkrijgen.
  • Voeg de verse room toe terwijl je blijft kloppen en doe dan beetje bij beetje de melk en het vanille-extract bij
  • Haal de taart uit de oven en giet het mengsel over de druiven voordat je ze 30 minuten in de oven terugplaatst.
  • Laat afkoelen voor het eten.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek