recette Elzasser zuurkool

Elzasser zuurkool

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 150 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1500 g rauwe zuurkool
  • 1 ui
  • 10 jeneverbessen
  • 1 bouillonblokje
  • 500 g gerookt varkensgebraad
  • 300 g gerookt spek
  • 6 Straatsburger worsten
  • 2 gerookte worsten van Montbéliard
  • 1 licht gezouten hammetje
  • 1 braadworst
  • 1 fles Riesling
  • 500 g vastkokende aardappelen

Voorbereiding

  • Spoel de zuurkool met koud water en laat uitlekken in een zeef.
  • Snipper de uien. Stoof ze aan in een beetje olie en voeg de helft van de zuurkool toe. Leg er het vlees op (behalve de Straatsburger worsten) en dek af met de rest van de zuurkool. Bevochtig met een mengeling van de helft bouillon en de helft Riesling, tot de zuurkool onder staat. Voeg de geplette jeneverbessen toe en laat ongeveer 2 uur koken op een zacht vuur.
  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • Voeg een kwartier voor het einde van de kooktijd de gekookte aardappelen en de Straatsburger worsten toe onder de zuurkool.
  • Leg voor het opdienen de zuurkool, de worsten, de aardappelen en het vlees apart op de serveerschaal.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek